Kalanchoe este o plantă originară din Madagascar cu proprietăți medicinale extraordinare ce a fost introdusă în America de către sclavi, care știau deja despre beneficiile sale medicinale extraordinare. Kalanchoe este un aliat pentru toate tipurile de cancer, dar mai ales împotriva cancerului pulmonar și împotriva cancerului de colon. În continuare, vom vorbi mai pe larg despre avantajele și proprietățile sale.
Cuprins
Kalanchoe, planta care vindecă cancerul?
Kalanchoe conține diferiți compuși chimici, printre care: flavonoide, acizi grași, chinonă, alcaloizi, anumite enzime (cum ar fi catalaza) și triterpenoide, cum ar fi bufadienolidele, care au activitate citotoxică împotriva diferitelor celule canceroase. De asemenea, prezintă o mare varietate de minerale (calciu, magneziu, fier, cupru și altele) și vitamine (în principal: vitamina C).
Bufadienolidele sunt un grup de steroizi cu proprietăți cardioactive și cu activitate anticanceroasă ce erau cunoscuți de vechii egipteni și de capetele luminate ale Imperiului Roman.
Bufadienolidele sunt compuși organici care se găsesc în unele plante – cum este cazul kalanchoe – și în secrețiile otrăvitoare ale broaștelor. Din punct de vedere științific, s-a dovedit faptul că un amestec format din 3 bufadienolide specific are o activitate chimioterapică asupra celulelor canceroase de origine digestivă (testat in vitro). În tratamentul cancerului, kalanchoe reușește să oprească răspândirea celulelor canceroase de sân și nu numai, adică: împiedică dezvoltarea bolii în organism. Dar, în același timp, favorizează eliminarea celulelor bolnave.
Și mai mult decât atât, planta kalanchoe acționează asupra întregului organism și, prin urmare, spectrul său de acțiune este mult mai larg. În medicina tradițională, în special în America Latină, Asia și Africa este folosită în vindecarea următoarele boli sau afecțiuni:
- Leziuni și boli legate de leziuni celulare, cum ar fi cancerul
- Răni adânci și gangrene
- Hipertensiune
- Infecții, arsuri
- Reumatism
- Tumori, abcese și furunci
- Inflamații
- Boli psihice: schizofrenie, atacuri de panică și temeri
- Pietre la rinichi
- Diaree
Frunzele sale sunt utilizate în uz intern și extern pentru a trata diferite afecțiuni care apar la nivelul organismului și la nivelul pielii.
În multe spitale și universități a fost studiată planta calanchoe și s-a observat cum sucul extras din frunzele sale are efecte antihistaminice și antibacteriene.
De asemenea, s-a demonstrat științific că are efecte anti-ulcer și analgezice.
Virusul Epstein-Barr cauzează cancer, iar kalanchoe are, printre altele, proprietăți antivirale împotriva acestui virus. Prin urmare, kalanchoe ajută la eliminarea cancerului.
De asemenea, s-a dovedit faptul că Kalanchoe ucide virusul herpes.
Genuri de Kalanchoe
Există trei specii recunoscute pentru proprietățile lor medicinale. Ele sunt următoarele:
- Kalanchoe daigremontiana, denumită popular „pălărie mexicană”
- Bryophyllum calycinum
- Kalanchoe gastonis-bonnieri
Cum se utilizează Kalanchoe în tratamentul cancerului?
– Utilizare externă
Se folosește sucul și frunzele de kalanchoe în amestec cu vaselină sau ulei pentru a forma o cataplasmă care se aplică sub formă de unguent.
Folosită astfel, planta este antiinflamatoare, anti-hemoragică, astringentă și vindecătoare.
– Utilizare internă
Se consumă frunzele de kalanchoe cu diferite feluri de mâncare, cum ar fi salatele, se bea sucul obținut din frunzele sale sau se consumă sub formă de ceai, contribuind la atenuarea unor boli, cum ar fi hipertensiunea arterială, colica renală sau diaree, și, de asemenea, poate fi folosită ca aliat în tratamentul tulburărilor psihiatrice cum ar fi schizofrenia, tulburările de panică și anxietate și multe altele.
Dozaj pentru uz intern: 30 – 50g. de frunze proaspete pe zi. Frunze uscate în infuzie, 1 lingură la 1 litru de apă, 2-3 infuzii pe zi.
Contraindicații
Nu trebuie depășită doza de 50 de grame pe zi, deoarece un consum excesiv poate fi toxic pentru organism. Kalanchoe are un efect sedativ, și, prin urmare, nu este recomandat să conduceți după ce ingerați această plantă. De asemenea, nu se recomandă femeilor însărcinate, celor care alăptează, persoanelor care suferă de probleme cardiace, sau celor care au probleme hepatice, cum ar fi ciroză sau hepatită, tensiune arterială foarte scăzută, dar și celor care au alergie la compușii săi.
Atenție*
Consumul excesiv de Kalanchoe poate provoca intoxicații corporale, depresie, umflare, paralizie și chiar moarte. Și chiar consumul prelungit în doze mici poate provoca intoxicații cronice, prin urmare, nu uitați întotdeauna să consultați medicul înainte de a utiliza această plantă.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.