Home Stil de viata Kalanchoe – planta care tratează cancerul
Stil de viata

Kalanchoe – planta care tratează cancerul

Urmareste-ne pe Google News

Kalanchoe este o plantă originară din Madagascar cu proprietăți medicinale extraordinare ce a fost introdusă în America de către sclavi, care știau deja despre beneficiile sale medicinale extraordinare. Kalanchoe este un aliat pentru toate tipurile de cancer, dar mai ales împotriva cancerului pulmonar și împotriva cancerului de colon. În continuare, vom vorbi mai pe larg despre avantajele și proprietățile sale.


Kalanchoe, planta care vindecă cancerul?

Kalanchoe conține diferiți compuși chimici, printre care: flavonoide, acizi grași, chinonă, alcaloizi, anumite enzime (cum ar fi catalaza) și triterpenoide, cum ar fi bufadienolidele, care au activitate citotoxică împotriva diferitelor celule canceroase. De asemenea, oferă o mare contribuție de minerale (calciu, magneziu, fier, cupru și altele) și vitamine (în principal: vitamina C).

Bufadienolidele sunt steroizi cardioactivi deja cunoscuți de vechii egipteni (bulb de Urginea scilla) și de capetele luminate ale Imperiului Roman.

Bufadienolidele sunt compuși organici care se găsesc în unele plante – cum este cazul kalanchoe – și în secrețiile otrăvitoare ale broaștelor. Din punct de vedere științific, s-a dovedit faptul că un amestec format din 3 bufediolici specifici are o activitate chimioterapică asupra celulelor canceroase de origine digestivă (testat in vitro). În tratamentul cancerului, kalanchoe reușește să oprească răspândirea celulelor canceroase de sân și nu numai, adică: împiedică dezvoltarea bolii în organism. Dar, în același timp, favorizează eliminarea celulelor bolnave.

Și mai mult decât atât, planta kalanchoes acționează asupra întregului organism și, prin urmare, spectrul său de acțiune este mult mai larg. În medicina tradițională, în special în America Latină, Asia și Africa este folosită pentru a trata următoarele boli și afecțiuni:

 • Leziuni și boli legate de leziuni celulare, cum ar fi cancerul
 • Răni adânci și gangrene
 • Hipertensiune
 • Infecții, arsuri
 • Reumatism
 • Tumori, abcese si furunci
 • Inflamații
 • Boli psihice: schizofrenie, atacuri de panică și temeri
 • Pietre la rinichi
 • Diaree

Frunzele sale sunt utilizate în uz intern și extern pentru a trata diferite afecțiuni care apar la nivelul organismului și la nivelul pielii.

În multe spitale și universități a fost studiată planta calanchoe și sa observat cum sucul extras din frunzele sale are efecte antihistaminice și antibacteriene.

De asemenea, sa demonstrat științific că are efecte anti-ulcer și analgezic.

Virusul Epstein-Barr cauză cancer, iar kalanchoe are, printre altele, proprietăți antivirale împotriva acestui virus. Prin urmare, kalanchoe ajută la eliminarea cancerului.

De asemenea, sa dovedit că Kalanchoe ucide virusul herpes.


Caracteristicile calanchoe

Există trei soiuri recunoscute pentru proprietățile lor medicinale. Ele sunt următoarele:

 • Kalanchoe daigremontiana, denumită popular “pălărie mexicană”
 • Bryophyllum calycinum
 • Kalanchoe gastonis-bonnieri

Cum se utilizează Kalanchoe pentru tratamentul cancerului?

– Utilizare externă
Se folosește sucul și frunzele de kalanchoe în amestec cu vaselina sau ulei pentru a forma o cataplasmă care se aplică sub formă de unguent.

Folosită astfel, planta este antiinflamatoare, anti-hemoragică, astringentă și vindecătoare.

– Utilizare internă
Se consumă frunzele de kalanchoe cu diferite feluri de mâncare, cum ar fi salatele, se bea sucul obținut din frunzele sale sau se consumă sub formă de ceai, contribuind la atenuarea unor boli, cum ar fi hipertensiunea arterială, colica renală sau diaree, și, de asemenea, poate fi folosit ca aliat în tratamentul tulburărilor psihiatrice cum ar fi schizofrenia, tulburările de panică și anxietate și multe altele.

Dozaj pentru uz intern: 30 – 50g. de frunze proaspete pe zi. Frunze uscate în infuzie, 1 lingură la 1 litru de apă, 2-3 infuzii pe zi.

Contraindicații

Nu trebuie depășită doza de 50 de grame pe zi, deoarece un consum mai mare poate fi toxic pentru organism. Kalanchoe, are un efect sedativ, prin urmare nu este recomandat să conduceți după ce consumați această plantă. De asemenea, nu se recomandă femeilor însărcinate, celor care alăptează, persoanelor care suferă de probleme cardiace, cele care au probleme hepatice, cum ar fi ciroza sau hepatita, tensiune arterială foarte scăzută, dar și persoanelor alergice, datorită compușilor săi.


Atenție*

Consumul excesiv de Kalanchoe poate provoca intoxicații corporale, depresie, umflare, paralizie și chiar moarte. Și chiar consumul prelungit în doze mici poate provoca intoxicații cronice, prin urmare, nu uitați întotdeauna să consultați medicul înainte de a utiliza această plantă.

5/5 - (4 votes)
Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!