Organismul uman are nevoie de un nivel controlat foarte strict al pH-ului sângelui, de aproximativ 7,4 (un interval ușor alcalin de 7.35-7.45). În cazul în care pH-ul sângelui scade cu mult sub 6.8 sau crește peste 7.8, celulele încetează să mai funcționeze, iar pacientul își pierde funcțiile vitale. Există o serie de lichide sau băuturi alcaline care sprijină procesele de corpul nostru și care promovează sănătatea. Multe băuturi tradiționale, cum ar fi cafeaua și alcoolul, sunt considerate băuturi care formează acid. Prin urmare, în acest articol vă prezentăm o listă cu băuturile alcaline care sunt esențiale pentru menținerea stării de sănătate și pentru funcționarea corectă a organismului.
Cuprins
Apă
Apa este cea mai bună băutură alcalină pentru organism. Ea ajută la restabilirea și la menținerea unui echilibru acid-alcalin corespunzător. Și cum corpul este alcătuit 70% din apa, este extrem de important sa refacem mereu rezervele de apa pierdute. Corpul uman pierde în medie 2,5 litri de apa în fiecare zi doar din pricina proceselor interne normale. Câtă apă ar trebui să bei într-o singură zi? Depinde de vârstă, sex, greutate etc., însă cantitatea recomandată pentru adulți este de aproximativ 1,5 L până la 2 L pe zi.
Pentru a hidrata organismul într-un mod optim trebuie să consumați apa plată care este atât alcalina cât și ionizată, evitând consumul de apă carbogazoasă, deoarece nu este o băutură alcalină, ci o băutură acidă. Prin urmare, nu este foarte bună pentru sănătatea dumneavoastră.
Lapte de soia
Laptele de soia este, de asemenea, o băutură alcalină, un aliat excelent pentru a combate acidoza și o idee bună pentru a curăța organismul și de a restabili echilibrul interior. Introducerea în dieta zilnică a acestui lichid foarte alcalin poate influența benefic organismul. Prin urmare, ar fi indicat să beți în mod constant lapte de soia. Chiar dacă nu are un gust prea grozav, laptele de soia scade rapid nivelul de aciditate din organism. Iar, pentru a-i da un gust mai plăcut puteți amesteca laptele de soia cu diverse lichide. De exemplu: cafea, suc de mere, suc de portocale, etc.
Lapte
De asemenea, laptele este o băutură foarte alcalinizantă pentru organism. Laptele este, de asemenea, la fel de alcalin precum laptele de soia. Acesta ajută pH-ul sângelui să se menţină în limitele normale fără prea mult efort şi în acest sens. El este foarte sănătos și indicat pentru consum, în special pentru copii care sunt în sezonul de creștere, îi ajută să își dezvolte oase mai puternice și mai frumoase.
Ceai verde
De asemenea, consumul de ceai verde este extrem de indicat, deoarece are un conținut scăzut de alcalinitate. Este extrem de sănătos și ușor de băut. Ceaiurile în general au un efect alcalinizant, datorită efectelor lor anti-inflamatorii. Ceaiurile verzi previn absorbția de acid arahidonic, un acid gras poli-nesaturate prezente în corpul nostru și în diferite uleiuri, care poate juca un inflamator de acțiune. Ceaiurile verzi sunt, de asemenea, cunoscute pentru proprietățile lor calmante asupra sistemului nervos și ajută organismul să se relaxeze, iar acest lucru constituie un alt aspect important în alcaliniza corpului.
Ceai negru
Ceaiul negru este, de asemenea, o băutură alcalină. Majoritatea oamenilor de știință care l-au testat îl recomandă pentru consumul zilnic. În general, ceaiul negru poate fi consumat fără niciun fel de probleme, însă recomandat este să nu îl consumați cu zahăr, deoarece, zahărul îi scade alcalinitatea. Însă, dacă nu puteți bea ceai fără zahăr, puteți pune un pic.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.