Proiectul de colonizare privat Marse One a amânat termenul de lansare planificat a primilor oameni spre Planeta Roșie cu doi ani, până în 2026.
mars one robot

Întârzierea a fost impusă de o lipsa de fonduri de investiții, care a încetinit lucrărilor la robotul cu care Mars One a vrut să trimită oameni spre Planeta Roșie în 2018, a declarat CEO Mars One, Bas Lansdorp într-un nou videoclip postat pe date 19 martie.
mars one masina robot
Această misiune robotizată își propune să lanseze o sondă de aterizare pe Orbita planetei Marte, pentru a testa tehnologiile necesare pentru colonizarea umană. Mars One este un proiect Olanez non-profit bazat pe contractele atribuite firmelor aerospațiale Lockheed Martin și Surrey Satellite Technology pentru a lucra la sonda de aterizare și respectiv Orbiter(un simulator de zbor spațial gratuit pentru Windows).

“Am avut o rundă de investiții de foarte mare succes în 2013, care a finanțat toate lucrurile pe care le-am făcut până acum. Și am ajuns de fapt la un acord cu un consorțiu de investitori la sfarsitul anului trecut pentru o rundă mult mai mare a investițiilor. Din păcate, documentele afaceri sunt luate mult mai mult târziu decat ne-am asteptat “, a declarat Lansdorp în clipul video.
mars one colonie 2026
mars one colonie
“Acum cred că se vor face înainte de vara acestui an. Aceasta înseamnă că nu vom încadra în timp pentru a finanța studiul de urmărire pe care Lockheed Martin trebuie să îl facă pentru prima noastră misiune fără pilot în 2018, ceea ce înseamnă, din păcate, că va trebui să amânăm această misiune până în 2020 “, a adăugat el. “Amânarea primei noastre misiune fără pilot cu doi ani înseamnă, de asemenea, că toate celelalte misiuni se va vor muta cu aceeaşi perioada de timp, având prima aterizare umană planificată pentru 2027.”

Noul videoclip cu declaraţia completă în limba engleză îl puteţi vizualiza mai jos.
https://www.youtube.com/watch?v=d5LmxFBlm60&feature=youtu.be

Comentarii pe Facebook