Relațiile Rusiei cu multe țări occidentale sunt departe de a fi ideale, dar scenariul izbucnirii unui Război Rece în secolul 21 este imposibil pentru prim-ministrul Rusiei, Dmitri Medvedev.
dmitry-medvedev
“Situația internațională este complicată, este adevărat. Pe de altă parte, când a fost simplu? Dacă vorbim despre relațiile Rusiei cu o serie de țări occidentale acestea sunt departe de a fi ideale, în unele chiar se vorbește de Războiul Rece”, a declarat Medvedev într-un interviu pentru “Rossiyskaya Gazeta”.

Cu toate acestea, prim-ministrul rus a declarat, nu este vorba despre un nici un fel de plenitudine, doar că fiecare lider, fie că este vorba despre președinte sau de prim-ministru, fiecare știe ce fel de responsabilitate poartă adoptarea unei decizii sau a alteia.

“Eu cred că, în secolul 21 scenariul unui război rece nu este posibil”, a spus el.

Medvedev a reamintit de cele două războaie mondiale, subliniind că mulți lideri mondiali își amintesc bine perioada.

“Acest lucru nu înseamnă că Rusia are o atitudine diferită față de tragedia care a lovit lumea în timpul secolului 20, tragedia războaielor a fost simțită de întreaga planetă. Este evident că nimeni nu ar trebui să se gîndească la asta”, a spus el.

Prim-ministrul rus, a citat, de asemenea, din celebrul om de știință Albert Einstein, care a spus odată ce fel de arme s-au folosit în al treilea război mondial: “Nu știu cum se va lupta în al treilea război mondial, dar pot să vă spun ce vor folosi în al patrulea – pietre!”

“El a a sugerat că cel de-al treilea război va fi nuclear iar omenirea nu va supraviețui, și în acest context, acest comentariu este încă foarte actual”, a concluzionat Medvedev.

Facebook Comments
Medvedev exclude posibilitatea izbucnirii celui de-al treilea război mondial
Recenzia dvs.: Cum vi s-a părut acest articol?