Home Nou Noi cazuri de braconaj piscicol depistate de jandarmii olteni în perioada de prohibiţie
Nou

Noi cazuri de braconaj piscicol depistate de jandarmii olteni în perioada de prohibiţie

Duminică, 12 mai 2019, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au executat o serie de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol pe râul Olt. Pentru a verifica modul de respectare a măsurilor de prohibiţie, au fost folosite două ambarcaţiuni pe luciul de apă al barajelor Slatina şi Moşteni, fiind descoperite plase sau alte unelte de pescuit.

În jurul orelor 06.00, pe malul stâng al râului Olt, în zona localităţii Drăgănești – Olt, a fost depistată un bărbat de 50 de ani, care pescuia cu ajutorul unei bărci pneumatice, folosindu-se de două unelte de pescuit comercial trifilament și monofilament, confecționate din relon, cu lungimea totală de 430 m.
Jandarmii au întocmit acte de constatare pentru pescuitul comercial fără licență sau autorizație de pescuit, folosirea la pescuit a unor unelte de pescuit comercial, pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie. Uneltele de pescuit şi ambarcaţiunea au fost predate organelor de urmărire penală, pentru continuarea cercetărilor.
La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, vor fi continuate acţiunile de prevenire şi combatere a braconajului piscicol.

Bucur Borcan

Comentarii pe Facebook

Author

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
Enable Notifications    OK No thanks