Toți pasionații de automobile știu că Bugatti Veyron a reușit performanța de a stabili un nou record de viteză, 408,84 km/h. Un număr destul de impresionant pentru o mașină, însă recordul a fost doborât de Ford, care a reușit să atingă 414,7 km/h cu modelul Ford GT Hennessey.

ford

Bolidul constructorilor americani este dotat cu un motor V8 de 5,4 litri, dezvoltă 2000 de cai putere și accelerează de la 0-100 km/h în 2,9 secunde. Probabil toți împătimiții de mașini și nu numai și-ar dori să dea o tură cu asemenea „jucărie”.  Din păcate însă acest lucru rămâne deocamdată la stadiul de dorință, deoarece mașina nu este una de serie și nu are încă un preț.

Toată acțiunea s-a petrecut în complexul industrial Chase Field din sudul Texas-ului iar GT-ul a atins această viteză pe o distanță de 1,6 km, sau 1 milă. De menționat ar mai fi că mașina a fost alimentată cu un combustibil de curse cu cifra octanică 117 iar recordul de viteză nu a fost omologat deoarece cei de la Guiness World Record nu au fost prezenți.

Comentarii pe Facebook