Home Nou Nou succes în lupta jandarmilor olteni cu braconierii care secătuiesc Oltul de peşte
Nou

Nou succes în lupta jandarmilor olteni cu braconierii care secătuiesc Oltul de peşte

În ziua 4 mai a.c., efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au executat o serie de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol.

În jurul orelor 16.00, pe malul stâng al râului Olt, în zona localităţii Verguleasa, au fost depistate două persoane de sex masculin de 22 şi respectiv 30 de ani, care desfășurau activități de pescuit cu ajutorul unei bărci pneumatice, folosindu-se de două unelte de pescuit comercial, tip setcă monofilament cu lungimea totală de 700 m, fără a deține autorizație de pescuit, în perioada de prohibiție.

S-au întocmit acte de constatare pentru săvârşirea faptelor: “Pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, art. 64, lit. a, “producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial” art. 64, lit. i. și ,, pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie” art. 64, lit. e,din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.
Uneltele de pescuit şi ambarcaţiunea au fost predate organelor de urmărire penală, pentru continuarea cercetărilor.

* * *
Conform Ordinului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr.54 din 15 ianuarie 2019 şi Ordinului Ministerului Mediului nr. 76 din 31 ianuarie 2019 privind stabilirea perioadelor și a zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2019, în perioada 11 aprilie – 9 iunie inclusiv, se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în cop comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.
În acest sens, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, vor fi continuate acţiunile de prevenire şi combatere a braconajului piscicol.

Bucur Borcan

Comentarii pe Facebook

Author

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
Enable Notifications    OK No thanks