Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a raportat miercuri că rata de deces de la izbucnirea Ebola în țările din Africa de Vest este de 51%.

ebola-has-killed-69-guinea-january
Rata de decese in Sierra Leone a fost de 41% iar Guineea la 66%. S-a mai subliniat faptul ca că mai mult de 40% din toate cazurile din aceste țări au fost în ultimele 21 de zile și s-a recunoscut că situația se înrăutățește în Liberia și Sierra Leone. Focar Ebola va afecta si forța de muncă centrata în Liberia, Guineea, Sierra Leone, Nigeria.

In Africa de Vest a ucis mai mult de 1.900 de persoane din luna martie. Focar Ebola este mortal oriunde se inregistreaza, primul focar s-a intregistrat in anul 1976 in Republica Democrată Congo și Sudan unde a ucis aproape 500 de oameni. OMS planifică o extindere a luptei cu boala în următoarele luni și a avertizat că personalul medical și familiile celor infectați sunt cele mai expuse la contagiune. În plus, OMS a indicat că există 3.500 de cazuri confirmate sau suspectate de Ebola în Sierra Leone, Nigeria, Liberia și Guineea, descoperite cu o săptămână in urma.

Comentari

comentari