Home Muzica si filme Oscar 2020. Care sunt filmele cu cele mai mari șanse?
Muzica si filme

Oscar 2020. Care sunt filmele cu cele mai mari șanse?

Gala Premiilor Oscar 2020, cea cu numărul 92 din istorie, are loc la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles, California, pe 9 februarie (datorită diferenței de fus orar, în România, gala va putea fi urmărită în noaptea de duminică, 9 februarie, spre luni, 10 februarie).

Când vine vorba de Premiile Oscar, predicțiile nu sunt niciodată ușor de făcut, iar cea mai recentă dovadă în acest sens este gala din 2019, în urma căreia Green Book a fost desemnat „Cel mai bun film al anului”, deși favoritul celor mai mulți era Roma – film ce, de altfel, a bifat 3 premii Oscar în cele din urmă.

În 2020, o predicție asupra câștigătorului categoriei „Cel mai bun film al anului”,  este cu atât mai dificilă, cu cât numărul filmelor cu șanse reale la premiu este mai mare ca anul trecut. Pe site-ul agenției de pariuri online Unibet  Once Upon a Time in Hollywood este pelicula cu șansele cele mai mari. Cota pentru filmul lui Quentin Tarantino este 2.75 iar șansele sale par a fi din ce în ce mai bune. Asta nu înseamnă că nu pot apărea surprize însă. Once Upon a Time in Hollywood este urmat îndeaproape de 1917: Speranță și Moarte (regia Sam Mendes), cotat cu 3.50 și de Parasite (Parazitul, regia Bong Joon Ho) cotat cu 4.00.

Trei motive pentru care Once Upon a Time in Hollywood este cotat cu prima șansă

  • A câștigat trei trofee la Globurile de Aur – 6 ianuarie 2020 (cel mai bun film de comedie/muzical, cel mai bun actor secundar și cel mai bun scenariu), depășind orice alt film;
  • Urmărește parcursul câștigătorului de anul trecut. Foarte interesant este faptul că Green Book a reușit să își adjudece exact aceleași 3 premii în anul precedent, urmate de marele Oscar;
  • Aduce în aceeași echipă 3 personalități uriașe ale Hollywood-ului: Brad Pitt, Leonardo di Caprio și Quentin Tarantino, obișnuite cu cele mai înalte distincții

Totuși, în trecut au existat și filme care au ridicat cu succes 3 premii la Globurile de Aur, însă nu au reușit să își adjudece Oscarul. Moonlight (2016) este unul de ele și a fost devansat de La La Land în lupta pentru Oscar, iar 12 Ani de Sclavie a pierdut lupta cu Gravity.

Care sunt celelalte filme cu șanse reale la câștigarea Oscarului?

  1. 1917. Lungmetrajul lui Sam Mendes (Spectre, Skyfall, American Beauty) inspirat din dramele Primului Război Mondial a fost marea surpriză la Globurile de Aur 2020, câștigând cele mai râvnite trofee: Globul de Aur pentru cel mai bun film (drama) și Globul de Aur pentru cel mai bun regizor.
  2. Parasite. Are 4 nominalizări și șanse mari pentru a câștiga premiul pentru cea mai bună imagine și pentru cel mai bun scenariu. Vorbim totuși despre un film sud coreean, astfel că criticii sunt oarecum sceptici privind câștigarea marelui premiu.
  3. The Irishman. La mare distanță în ochii caselor de pariuri, Irishman prezintă totuși șanse de a câștiga. Bookmakerii Unibet îi acordă filmului cota 9.00, însă destui critici consideră că merită să fie declarat cel mai bun film al anului. Martin Scorsese a făcut o treabă excelentă și același lucru se poate spune și despre legendarii Robert De Niro, Al Pacino și Joe Pesci.

Joker, Jojo Rabbit sau Marriage Story sunt alte 3 filme ce pot pleca acasă cu unul sau mai multe trofee la această ediție a premiilor Oscar, a cărui audiență se anunță a fi din nou uriașă, dacă luăm în considerare tendințele ascendente din ultimii ani.

Pe lista scurtă a nominalizaților se află de această dată chiar și un film românesc. Este vorba de Scurtmetrajul Cadou de Crăciun al lui Bogdan Mureșan.

 

Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!
Enable Notifications    OK No thanks