Pot influenta parteneri din trecut cu care ati facut sex aspectul copilului dumneavoastra? Raspunsul este “da”, spun cercetatorii.

sex pe bani

Potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatea din New South Wales, acest lucru se datoreaza faptului ca moleculele din lichidul seminal al secundul partener de sex masculin sunt absorbite de ouale  imature ale femeii iar apoi influenteaza dezvoltarea puilor celui de-al doilea mascul.

” Descoperirea noastra complica intreaga noastra vedere al modului de variatie si se transmite peste generatii. De asemenea, deschide noi posibilitati si cai de cercetare interesante “, a spus autorul studiului de plumb Angela Crean.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, Crean si colegii Anna Kopps impreuna cu profesororul Russell Bonduriansky au manipulat dimensiunea unor muste de sex masculin, iar apoi a studiat puii lor. Ei au descoperit ca tinerii au avut tendinta de a fi in jurul valorii marimii primului individ de sex masculin cu care mamele lor s-au imperecheat pentru prima oara, din care au rezultat pui celui de-al doilea mascul de sex masculin, care a fost de fapt tatal lor biologic.

“Am constatat ca desi, al doilea individ de sex masculin a procreat urmasi, dimensiunea puilor a fost determinata partenerul anterior cu care s-a imperecheat “, a explicat Crean.

Acesta arata ca diferitele mecanisme de succesiune non-genetici face posibil ca factorii de mediu maternii sau paternii influenteaza caracteristicile unui copil, au remarcat cercetatori. Studiul a aparut in revista “Ecology Letters”.

Comentarii pe Facebook