Home Politica Partidul politic european ALDE este finanțat de Bayer AG-Monsanto
Politica

Partidul politic european ALDE este finanțat de Bayer AG-Monsanto

Urmareste-ne pe Google News

Grupul Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (care este apropiat și afiliat al Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) din România, reprezentat în Parlamentul României) este finanțat în parte de mari companii precum BAYER-MONSANTO, se arată în ancheta postului de televiziune francez France 2, care a avut loc la data de 11 martie, ora 20:00, informațiile au fost confirmate de Marine Le Pen.

La 7 martie, pentru RTL, Le Pen a asigurat că lobby-urile finanțează partidele din Parlamentul European, luând exemplul companiei Monsanto, care finanțează grupul liberal ALDE, aliat al viitorului partid al lui Emmanuel Macron în Parlamentul European. “Lobby-urile finanțează partidele politice europene și finanțează ALDE, partidul lui Emmanuel Macron în Parlamentul European. Partidul politic al Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) este finanțat de Bayer – Monsanto” – a declarat președintele Rassemblement National.

Această dezvăluire vine după doar 20 de ore de la investigațiile realizate de France 2 pe această temă. După cum a raportat mai târziu, ar fi imposibil ca o companie din Franța să finanțeze partidele politice din Parlamentul European. Pe de altă parte, această practică este permisă la nivel de parlament european.

În noiembrie 2018, ALDE a organizat un congres în Madrid (Spania) finanțat în parte de mari companii precum Microsoft, Google și chiar Monsanto (achiziționat de Bayer AG). Monsanto și deținătorii lor, Bayer AG, sunt implicați în peste 9.000 de procese în SUA intentate de oameni care suferă de NHL și învinovățesc erbicidele pe bază de glifosat pentru bolile lor.

Agenția Internațională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC) a clasificat glifosatul ca fiind un probabil agent cancerigen în 2015, însă Agenția de Protecție a Mediului din SUA continuă să susțină că glifosatul este sigur atunci când este folosit cu grijă.

În 2017, Uniunea Europeană a reînnoit licențele pentru glifosat, stârnind criticile activiștilor. Dezvăluiri ulterioare au arătat că Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară a ignorat un studiu care asocia erbicidul Roundup cu cancerul după ce a consultat un oficial EPA care avea presupuse legături cu Monsanto.

În ciuda efectelor sale dăunătoare și carcinogene demonstrate de diverse investigații independente, glifosatul este răspândit în Europa datorită lobby-ului puternic de interes care îl promovează în UE și la nivel mondial.

Potrivit Parlamentului European, de la ultimele alegeri din 2014, companiile au donat ALDE peste 425.000 de euro. Postul francez, France 2 specifică faptul că aceste împrumuturi sunt absolut legale până la suma de 18.000 de euro pe an și de companie. “Această finanțare este o altă posibilitate pentru ei de a influența politica. Poate dăuna democrației”, explica Margarida Silva, șeful campaniei de presă al l’Osservatorio Corporate Europe.

Partidul ALDE din România, condus de Tăriceanu, și care se luptă cu “statul paralel” și cu teroarea justiției controlate de servicii, este membru în grupul condus de belgianul Guy Verhofstadt, care la rândul său îl „trage de urechi” pe Tăriceanu ori de câte ori ia decizii pe cont propriu în numele statului român, fără să fie consultat.

Reprezentanții ALDE din partea României în calitate de eurodeputaţi sunt Norica Nicolai, Mircea Diaconu și Renate Weber.

În urma acestor dezvăluiri putem distinge modul în care finanțați parlamentarii ALDE. De asemenea, este vizibil că lobby-ul marilor corporații precum Bayer / Monsanto, Microsoft și Google este unul dintre cele mai puternice de la Bruxelles. Prin urmare, devine clar ce interese obscure apără și pe cine reprezintă acest grup politic european. 

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (3 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!