Sâmbătă, 6 octombrie 2018, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Porumb Adrian Ionuț, Buzan Radu Septimiu, Fodor Sergiu Dan, Peternel Alexandru, Răceanu Sergiu Sorin şi Berki Casian, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. În perioada 2015 – prezent, inculpaţii au achiziționat și au distribuit în municipiul Cluj-Napoca substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

La data de 6 octombrie 2018, procurorii DIICOT – S. T. Cluj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Cluj au efectuat un număr de 14 percheziții domiciliare pe raza municipiilor Cluj-Napoca, Oradea şi a comunei Baciu ocazie cu care au fost găsite şi ridicate 9,9 grame de amfetamină cu cofeină, 545 de grame substanță cristalină (4 CEC), 287 de grame substanță cristalină (3 MMC), 9 comprimate de culoare roz (4 CEC), 113 plicuri transparente cu zip-lock conținând substanță pulverulentă de culoare albă, 6 grame de cannabis, 4 timbre LSD, 1grinder, 17 telefoane mobile, 2 laptop-uri, cartele SIM, carduri SD ș.a. De asemenea, a fost găsită şi ridicată suma de 19.650 de lei și 11.000 de euro.
La data de 7 octombrie 2018, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Biroului de Combatere a Criminalității Organizate Oradea și al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Serviciul de Acțiuni Speciale. De asemenea, la activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

Bucur Borcan

Comentarii pe Facebook