Home Nou Percheziţii în mai multe judeţe, la infractorii care fură prin carduri bancare
Nou

Percheziţii în mai multe judeţe, la infractorii care fură prin carduri bancare

Miercuri, 8 mai 2019, DIICOT Pitești şi ofițeri de politie judiciară din cadrul BCCO Pitești, București, Constanța și ai Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Gorj și Buzău, efectuează 27 de percheziții domiciliare în județele Argeș, Constanța, Gorj, Buzău, Ilfov și în municipiul București, în patru cauze în care se efectuează cercetări faţă de 24 de suspecți, constituiți în cadrul a patru grupuri infracționale organizate, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată, fraudă informatică în formă continuată și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

În cauză s-a reţinut faptul că suspecții au confecționat dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare pe care intenționau să le monteze la ATM-uri amplasate în afara României, în spațiul UE, pentru a copia datele stocate pe banda magnetică a cardurilor bancare în scopul contrafacerii unor astfel de carduri.
Astfel, membrii grupurilor au montat dispozitive de copiere a datelor stocate pe banda magnetică a cardurilor de alimentare cu combustibil la terminale de plată amplasate în străinătate, creând clone ale unor carduri autentice pe care le-au folosit la stații PECO din România, unde au alimentat în mod fraudulos, în interesul altor persoane, combustibil diesel în valoare de aproximativ 50.000 de euro.

Cu ocazia percheziţilor domiciliare au fost ridicate cititoare de carduri provenite din ATM -uri, dispozitive de copiere și stocare a datelor cardurilor bancare, dispozitive prevăzute cu microcamere video pentru înregistrarea codurilor PIN, componente si instrumente necesare confecţionării unor astfel de dispozitive, precum si canabis. De asemenea, cu ocazia unei percheziție domiciliat efectuate în judeţul Argeș a fost necesară tragerea unui foc de avertisment întrucât persoanele percheziţionate, după ce au lovit un jandarm, au încercat să continue agresiunea, cercetările urmând să fie extinse cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj.
Pentru soluționare cauzei, autoritățile judiciare române au beneficiat de sprijinul autorităților judiciare din Suedia, Finlanda, Danemarca și Luxemburg, la sediul Eurojust fiind organizate reuniuni de coordonare.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale și UTAI Pitești. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Argeș, Constanța, Gorj și Buzău și al lucrătorilor din cadrul DGPM București – S.A.S. Pe numele suspecților au fost emise 20 de mandate de aducere.

Bucur Borcan

Comentarii pe Facebook

Author

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
Enable Notifications    OK No thanks