Intr-un test realizat de o companie din domeniul sanatati s-a demonstrat ca 57 din 203 sucurile pentru copii regasite pe rafturile din supermarket-uri au avut la fel de mult zahar ca si Coca-Cola, chiar mai mult.
sucuri baute de copii
Un sfert dintre produsele testate au avut cel putin sase lingurite de zahar pentru fiecare sticla de 200 ml, doza zilnica maxima recomandata pentru adulti de Organizatia Mondială a Sanatatii.
Se presupune ca aceste piureuri de fructe din supermarket ca fiind sanatoase pentru copii, dar nu este deloc asa, ele contin pana la opt lingurite de zahar – ceea ce pentru copii este foarte mult, contin la fel de mult zahar ca si Coca-Cola, potrivit studiului realizat de campania din domeniul sanatatii.
Expertii au declarat ca bauturile sunt o sursa “mare si inutila” de zaharuri si calorii, care contribuie in randul copiilor la niveluri record ale cariilor dentare, obezitate si diabet de tip 2. Acestia ii indemna pe parintii sa le dea copiilor sa consume apa sau fructe intregi in loc de aceste sucuri.

Comentarii pe Facebook