Home Nou Persoane reţinute pentru trafic de droguri, proxenetism şi atac cibernetic
Nou

Persoane reţinute pentru trafic de droguri, proxenetism şi atac cibernetic

În ziua de 13 aprilie 2019, DIICOT Cluj a dispus luarea măsurii preventive a reținerii pe o durată de 24 ore a două persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, în formă agravată și în formă continuată, proxenetism, în formă continuată, trafic de droguri de risc, în formă continuată, acces ilegal la un sistem informatic, în formă agravată și în formă continuată, și de alterare a integrităţii datelor informatice.

Începând cu anul 2014, unul dintre inculpaţi a recrutat mai multe persoane de sex feminin cu scopul de le exploata sexual, prin obligare la practicarea prostituției, le-a adăpostit în apartamente închiriate în regim hotelier pe raza municipiul Cluj-Napoca și a altor orașe din România (printre care Sibiu, Craiova și Oradea) şi le-a înlesnit acestora activitatea de prostituţie, prin gestionarea unor conturi pe site-uri de profil, obținând sume de bani de pe urma practicării prostituției. De asemenea, s-a reținut faptul că, pentru a constrânge persoanele vătămate să practice prostituția, inculpatul le-a drogat, prin injectarea cu heroină, creându-le astfel o stare de dependență față de această substanță.

În urma cercetărilor efectuate în prezenta cauză, a rezultat faptul că inculpaţii au traficat heroină prin intermediul firmelor de curierat.
Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate 47 de comprimate de metadonă de 20 de mg., 12 comprimate de metadonă de 5 mg., 16 telefoane mobile, 11 cartele SIM, 2 memory stick-uri, 2 carduri de memorie, acte de identitate ale altor persoane, înscrisuri, un cântar electronic de mare precizie și sume de bani.
Tribunalul Cluj a dispus luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile a celor doi inculpați.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Cluj-Napoca și București, precum și jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă ”Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca.

Bucur Borcan

Comentarii pe Facebook

Author

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
Enable Notifications    OK No thanks