Procurorii DIICOT Dâmboviţa împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa şi BCCO Ploieşti au efectuat în ziua de 3 decembrie un număr de 24 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Argeş în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 14 persoane, specializată în infracţiuni de proxenetism.arestat pentru pornografie
În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2012 – 2014, membrii grupării au recrutat 30 de tinere pe care le-au determinat să practice prostituţia pe teritoriul unor state europene, cu predilecţie în Olanda. O parte din sumele de bani obţinute din activitatea de prostituţie erau însuşite de membrii grupării.
În cauză s-a cooperat cu autorităţile judiciare din Olanda, fiind efectuate percheziţii domiciliare simultane şi în Amsterdam.
La sediul DIICOT Dâmboviţa vor fi aduse în vederea audierii zece persoane.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa.

Bucur Borcan

Comentarii pe Facebook