În urma unor acţiuni care s-au desfăşurat în week-end, în judeţul Olt, poliţiştii au reţinut 35 permise de conducere şi au aplicat peste 800 de sancţiuni contravenţionale. Printre participanţii la trafic, cărora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, la regimul circulaţiei rutiere, se numără şi 8 biciclişti, 3 căruţaşi, şi 13 pietoni.
politist rutier
În ziua de 29 august 2015, în jurul orei 22,45, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce executau serviciul de supraveghere şi control a traficului rutier pe DJ 703 C, pe raza comunei Vultureşti, au depistat un bărbat, de 34 ani, din comuna Cungrea, care conducea autoturismul, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceeaşi zi, la ora 2330, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Slatina, în timp ce executau serviciul de supraveghere şi control a traficului rutier pe strada Crişan, din localitate, au depistat un bărbat, de 33 ani, din localitate, care conducea autoturismul, având o concentraţie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. În jurul orei 2330, pe DJ 604, pe raza comunei Cilieni, a fost depistat un tânăr, de 22 ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul, având o concentraţie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În toate cazurile au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
Duminică, 30 august 2015, la ora 02,15, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Bobiceşti au depistat în comuna Voineasa un bărbat de 31 ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul, având o concentraţie de 0,47 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a refuzat recoltarea mostrelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, au fost întocmite acte procedurale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge.

Bucur Borcan

Comentarii pe Facebook