În zilele de 1 şi 2 februarie 2019, procurorii DIICOT – B.T. Vaslui, au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui agent de poliţie şi a concubinei sale, pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.
În noaptea de 31 ianuarie – 1 februarie 2019, inculpatul a fost depistat în flagrant, după ce a preluat de pe raza comunei Deleni, judeţul Vaslui, un colet, expediat din Belgia, conținând cantitatea de 168,7 grame de Ketamină. Totodată s-a stabilit faptul că, în cursul lunii mai 2018, inculpatul a comandat, din Germania, 100 comprimate Extasy, conținând (MDMA), droguri de mare risc care au fost introduse în țară în luna octombrie 2018.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că inculpatul, agent de poliție în cadrul I.P.J. Iași, se ocupa cu introducerea în țară de droguri sintetice comandate online de pe platforma “darknet” din Olanda sau Germania. Totodată a rezultat faptul că inculpatul, ajutat de concubina sa, a cultivat cannabis outdoor, într-o zonă rurală a județului Vaslui, pe care ulterior îl comercializau en-gros în municipiul Iași.

La data de 1 februarie 2018, cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la un imobil folosit de către concubine poliţistului, a fost identificată cantitatea de 11,7 kg cannabis, ambalate în pungi vidate, pregătite pentru vânzare.
În ziua de 2 februarie 2018, Tribunalul Vaslui a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările continuă în vederea probării întregii activități infracționale desfășurate.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Vaslui și BCCO Iași, cu sprijinul Postului de Poliție Răducăneni, DGIPI. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Bucur Borcan

Facebook Comments
Recenzia dvs.: Cum vi s-a părut acest articol?