Când luați mai multe medicamente în același timp, este obligatoriu să țineți cont de interacțiunea dintre acestea. În timp ce unele medicamente pot afecta hormonii din pilula contraceptivă dacă sunt luate în același timp. Altele în schimb, pot modifica, întări sau slăbi eficacitatea unor medicamente, cum este și cazul contraceptivelor hormonale (pilula). Dar, există o interacțiune între pilulele contraceptive și pastilele antihistaminice? Puteți lua pilule contraceptive și antihistaminice? Haideți să aflăm care este răspunsul la această întrebare.
Pilulele contraceptive și antihistaminicele: pot fi luate împreună?
Interacțiunile dintre medicamente și contraceptivele hormonale reprezintă adesea un motiv de îngrijorare pentru fetele sau femeile care iau în mod regulat pilula sau alte tipuri de contraceptive, se trezesc nevoite să ia alte medicamente. Mai exact, antihistaminicele de nouă generație precum Belanette, Belara, Convuline, Drospibel, Yasmin, Jasminelle, Qlaira, Yaz, Zoely, adică cele care blochează selectiv doar receptorii H2, și reduc apariția somnolenței, nu interacționează cu pilula contraceptivă și, prin urmare, pot fi luate împreună. Explicația ar fi că, ambele nu au aceiași receptori ca ținte ale acțiunii lor terapeutice și nici nu influențează reciproc acțiunea pe care o desfășoară în interiorul corpului.
Pe de altă parte, însă, posibilitatea utilizării medicamentelor antihistaminice de generații mai vechi cum ar fi Triella, Evepar, Leeloo Ge, Lovapharm, Microval, Minidril, Optidril, Optilova, Seasonique, Stediril, Trinordiol ridică semne de întrebare, deoarece au fost înregistrate cazuri de sarcini nedorite pentru care nu există studii care să stabilească relația cauză-efect.
Mai mult decât atât, de obicei, medicamentele care tind să interfereze cu contraceptivele orale sunt medicamentele inductoare de enzime care accelerează procesarea unor hormoni contraceptivi și, prin urmare, acestea reduc nivelurile acestor hormoni în sângele dumneavoastră.
Acest lucru face ca contraceptivul să fie mai puțin eficient. Medicamentele inductoare de enzime care pot afecta contracepția hormonală includ:
- unele medicamente antiretrovirale utilizate pentru tratarea HIV;
- antibiotice asemănătoare rifampicinei;
- unele medicamente utilizate pentru tratarea epilepsiei;
- sunătoare (un remediu pe bază de plante).
Cu toate acestea, aceste interacțiuni sunt scrise în prospectul fiecărui medicament, așa că dacă nu ați găsit nimic scris despre ele în prospectul, nu trebuie să vă faceți griji.
Sfatul nostru?
Dacă nu sunteți sigură dacă contracepția dumneavoastră interacționează cu alte medicamente, discutați cu medicul dumneavoastră de familie sau cu farmacistul. Și amintiți-vă că prezervativul este singura metodă contraceptivă care previne răspândirea bolilor cu transmitere sexuală.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.