“România a devenit un ostatic al NATO” relatează ziarul rusesc vesti.ru.
presa rusa

Ziarul rusesc „Vesti“ titrează “România – prima și singura țară din Europa care găzduiște sistemul de apărare anti-rachetă american. Ieri – articole de presă. Astăzi – realitatea se conturează.”

“După război, Satul Deveselu a fost baza aeriană sovietică, apoi românească. Acum proprietarul sa schimbat din nou.”

“Astăzi, nici România în sine, nici forțele sale armate nu fac parte din România. Este ghidată de la un alt centru. Acum România este parte NATO, poporul romîn este ținut ostatic de planurile NATO și interesele NATO.” – A declarat sursa militară Samușan Alin.”

“Revoluția română a fost una dintre primele din Europa. De fapt, a fost un pic diferită față de modernul Maidan. În iarna anului 1989, șeful încăpățânat și excentricul politician al țării Nicolae Ceaușescu în aprobarea tacită a liderilor din Statele Unite și Uniunea Sovietică a fost răsturnat de la putere și apoi executat. Cu toate acestea, victoria a fost atribuită Statelor Unite Ale Americii, ideologilor perestroika de la Moscova ar putea cu greu să-și imagineze că după 15 de ani în România au fost instalate și dislocate rachete americane la Est.”

“Așa-numitul scut antirachetă înseamnă că servește intereselor NATO, România riscă să devină o țintă,” – spune Sămușan Alin.

“Baze NATO din România sunt mai multe. Despre înființarea unora a fost anunțat public. Unele apar în secret. Portul Constanța și un aerodrom din apropiere au devenit de mult timp un centru militar de transport plin de viață. Circulă un flux continuu de tehnică, care apoi este distribuită în întreaga ţară.”

Facebook Comments
Recenzia dvs.: Cum vi s-a părut acest articol?