Home Nou Principalul suspect pentru moartea lui Nemțov a mărturisit “sub tortură”
Nou

Principalul suspect pentru moartea lui Nemțov a mărturisit “sub tortură”

Cecenul Zaur Dadayev, unul dintre cei cinci arestaţi pentru uciderea liderului opoziției ruse a spus că autoritățile ruse încearcă sa-l împingă să își asume responsabilitatea faţă de moartea lui Nemţov.

Zaur Dadayev

Principalul suspect în uciderea opoziției ruse, Boris Nemțov a mărturisit aparent sub tortură, unui membru al Consiliului consultativ pentru drepturile omului la Kremlin, după ce l-a vizitat în închisoare,  conform agenției AFP.

“Există motive să credem că Zaur Dadayev a mărturisit sub tortură “, a declarat Andrei Babushkin, adăugând că el a văzut la fostul polițist cecen suspectat de crimă “mai multe răni pe corp”, atunci când el fost în vizită marți la el în celulă.

Babushkin a indicat că deținutul era “rănit” de cătușe pe încheieturi și picioare și avea leziuni la degetele de la picioare.

Dadayev, este în vârstă de 30 de ani şi a fost polițișt al forțelor speciale cecene. În altă mărturie a susținut că a “petrecut doua zile cu cătușe şi cu un sac textil peste cap “, după arestarea sa de săptămâna trecută.

Zaur Dadayev poza

“Am plâns tot timpul: “Tu ai fost cel care l-ai ucis pe Nemeţov?”. Am spus nu “, a declarat Dadayev, potrivit declarațiilor sale facute vizitatorului.

Dadayev a spus el a fost cu un prieten si cu un fost coleg , când a fost arestat în Ingușeția, o republică vecină a Ceceniei.

Poliția mi-a spus că , dacă “recunosc mă eliberează” . “Am acceptat crezând că voi scăpa”, a spus Dadayev.

Relele tratamente și tortura sunt o practică obișnuită în închisorile din Rusia sau în timpul arestărilor și interogatoriilor.

Arestat împreună cu alți patru suspecți, Dadayev a fost acuzat duminică de uciderea Nemtsov  către un tribunal din Moscova, care a anunțat că implicarea sa a fost “confirmată de mărturisirea sa.”

Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
Enable Notifications    OK No thanks