Numărul cazurilor de cancer de piele (și nu numai) înmulțesc statisticile anuale la nivel mondial, iar industria cosmetică contribuie din plin la acestea, prin intermediul cremelor, emulsiilor sau a uleiurilor de protecţie solară convenționale vândute care conțin o listă lungă de substanțe chimice declarate carcinogene de oamenii de știință. Există probe științifice relevante care dovedesc că substanțele chimice din compoziția acestora, cum ar fi parabeni, alcooli puternici, solvenți chimici toxici și derivați petrolieri sunt literalmente un atac chimic asupra corpului uman.
Aceste produse de protecție solară conţin chimicale care sunt cancerigene sau substanțe care perturbă procesele endocrine. Pielea absoarbe cosmeticele pe care le aplicăm la suprafața sa, metabolizând ingredientele chimice, iar unele ingrediente toxice se acumulează în organism. De fapt, substanțele toxice din cosmetice pot fi chiar mai dăunătoare decât cele din alimente. De la suprafața pielii, ingredientele din cosmetice ajung direct în sânge și apoi în întreg organismul, fără a trece mai întâi prin ficat și rinichi spre a fi filtrate, asa cum se întâmplă cu substanțele potențial toxice din alimente. Cele mai multe filtre solare, atunci când sunt aplicate după cum este indicat, sunt pur și simplu baie de substanțe chimice foarte toxice care nu fac altceva decât să îmbolnăvească ficatul și să dezvolte cancerul.
O listă de ingrediente declarate cancerigene în nenumărate studii și care regăsesc pe eticheta majorității loțiunilor și cremelor de protecție solară, include următoarele substanțe: Sorbitan Isostearate, C12-15 Alkyl Benzoate, Caprylic/Capric Triglyceride, Stearalkonium Hectorite, Sorbitan Sesquioleate, Ethylhexyl Palmitate, Ethyl Macadamiate, Calcium Starch Octenylsuccinate.
Expunerea la razele UV singură nu provoacă cancer de piele
Este un mit medical complet că „expunerea la UV cauzează cancer de piele”, adevărul este într-adevăr unul mult mai profund: cancerul de piele poate fi cauzat de expunerea la radiații UV, dacă este combinată cu practici nutriționale nesănătoase, care creează o vulnerabilitate cronică la nivelul pielii. Pentru ca cancerul de piele să apară, cu alte cuvinte, o persoană trebuie să consume alimente de tipul junk food, să evite antioxidanții care protejează stratul pielii și apoi să se expună excesiv la soare.
70% din populație prezintă deficit de vitamina D, iar cremele de protecția solară blochează de fapt producția de vitamina D.
Deficitul de vitamina D este probabil cea mai răspândită deficiență din emisfera nordică. Potrivit studiilor, 70% dintre persoanele cu pielea albă prezintă deficit de vitamina D. Citiți despre asta aici (http://www.naturalnews.com/030598_v …).
Deficitul cronic de vitamina D promovează cancerul (http://www.naturalnews.com/031560_v …), și de asemenea, gripa din timpul iernii, infecțiile virale, depresia, osteoporoza și dezechilibrele hormonale. Vitamina D, produsă în mod natural de către organism poate preveni de la în sine, între 50% și 80% din toate cazurile de cancer (http://www.naturalnews.com/021892.html).
Prin blocarea producerii de vitamina D în piele, produsele de protecție solară contribuie de fapt la producerea deficiențelor nutriționale și a cancerului.
Prin urmare, utilizați doar produse de protecție solară cu adevărat naturale și încercați să construiți un bronz sănătos, în timp ce consumați cantități mari de „superfoods” bogate în antioxidanți.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.