Home Nou, Politica Protestul ”vestelor galbene”: Cine se află în spatele vestelor galbene din Franța; CIA sau RUSIA?
NouPolitica

Protestul ”vestelor galbene”: Cine se află în spatele vestelor galbene din Franța; CIA sau RUSIA?

Urmareste-ne pe Google News

Protestele din Franța, care au loc mai bine de trei săptămâni devin din ce în ce mai șocante. Totul a început la jumătatea lunii noiembrie cu scandări împotriva creșterii prețurilor la combustibili, iar acum se aud din ce în ce mai mult voci care cer adoptarea unor măsuri radicale, inclusiv demisia guvernului și a șefului statului. Principala caracteristică a acestor tulburări, forța care produce mișcarea este reprezentată de “vestele galbene” (protestatarii pot fi recunoscuți după vestele reflectorizante de urgenţă), care pare că nimeni nu știe exact cine se află în spatele acestora.

Cu toate acestea, multe lucruri au pur și simplu ceva în comun cu protestatarii și par coordonate din afara statului francez.

Ceea ce se întâmplă acum în Franța, poate fi comparat cu criza socială din 1968 care a început cu discursuri și demonstrații studențești, transformându-se apoi într-o revoltă a milioane de persoane. În cele din urmă, sa încheiat cu demisia președintelui Charles de Gaulle și cu schimbarea guvernului.

Ordinea publică din Franța este destabilizată din străinătate?

Având în vedere caracterul și structura neobișnuită a mișcării de protest ar putea fi o mișcare auto-organizată sau ar putea fi provocată de administrația de la Washington prin CIA, și nu în ultimul rând putem vorbi de implicația Moscovei, mai ales dacă analizăm cu atenție cerințele protestatarilor care doresc printre altele ieșirea din UE și NATO, locuințe la prețuri accesibile, naționalizarea, egalitatea africană, ecologia.

Rusia se află în spatele vestelor galbene din Franța?

Potrivit serviciilor speciale ucrainene, în ultimii ani, Moscova și-a intensificat eforturile de a prelua controlul asupra mișcărilor radicale din Europa.

În fiecare an, pe teritoriul Rusiei se desfășoară diverse “conferințe” și “forumuri”, în care ideologi “lumii rusești” Alexander Dugin, Serghei Glazyev dar și alte persoane influente își indeamnă “ascultători” străini să răstoarne violent democrațiile europene.

În urma alegerilor trucate organizate de Federația Rusă în Crimeea anexată și în regiunile temporar ocupate de Donbass, așa zișii “observatori europeni” au căpătat o anumită experiență în destabilizarea ordinii.

“Astăzi, aceiași radicali sub steagurile numitului “DPR”și sub supravegherea FSB și a Departamentului Principal al forțelor armate ale Forțelor Armate RF, au recurs la organizarea tulburărilor și actelor de violență care au loc în Franța” după modelul euromaidan-ului din Ucraina.

În special, câțiva participanți la acțiunea “Vestele galbene” au fost fotografiați alături de steagul grupului rus “DPR” care se află sub controlul Federației Ruse. Printre membrii săi regăsim:

– membrul centrului analitic “internațional” “Katechon”, care acționează pe baza ideologiilor oligarhului rus Konstantin Malofeev, a consilierului prezidențial Serghei Glazyev și a liderului “Mișcării internaționale eurasiatice” din Donbass, Alexander Dugin.

– Fondatorul Centrului European pentru Analiză Strategică Stratpol, funcționar al Donbass-ului de Est și al Franței-Solidaritate, condus de serviciile rusești speciale, cetățean al Federației Ruse din 2013, Xavier Moreau.

Potrivit ofițerilor de informații, proteste similare cu revolte ar urma să fie organizate în Belgia, Germania, Spania, Bulgaria, România și alte țări europene.

protestatari rusi franta

Cu toate acestea, o altă versiune este că forțele externe pot fi în spatele protestelor. Protestele spontane sunt spontane, dar puteți vedea că și Washingtonul prin Agenția Centrală de Informații (CIA) are ceva de spus aici.

CIA a făcut euromaidan în Franța?

Revolta combustibililor a avut loc la scurt timp după ce Macron a anunțat crearea unei armate UE independente de SUA, după ce liderul NATO, Donald Trump afirmase anterior că se impune adoptarea unei finanțări sporite din partea partenerilor europeni (de exemplu, Franța trebuie să plătească mai mult de 50 miliarde de dolari pentru menținerea unei armate comune) care, desigur, nu este benefică pentru Statele Unite. Și mai mult decât atât, Trump și Macron au diferențe serioase în privința aspectelor comerciale.

“Ei bine, Franța vrea să poarte război cu Statele Unite, cu ajutorul unei armate europene.”

Poziția adoptată de Paris nu este agreată de Washington. Trump vorbește în mod explicit despre acest lucru pe contul lui Twitter: “Protestele mari și violente care au loc în Franța nu iau în considerare cât de rău s-a ocupat Uniunea Europeana de SUA în probleme comerciale și în chestiuni de plăți rezonabile pentru excelenta noastră apărare militară acordată.”

În plus, neliniștea din Franța a coincis cu sosirea fostului consilierul Stephen Bannon, care a fost șeful campaniei prezidențiale din 2016 a lui Donald Trump, care, se spune că a rămas apropiat de Casa Albă. Bannon a sosit cu misiunea de a uni extrema dreaptă înainte de alegerile pentru Parlamentul European, în primăvara anului viitor.

Într-un discurs recent de la Oxford, Bannon l-a criticat pe Macron, acuzându-l că a trădat interesele Franței. Fostul “cardinal gri” al Casei Albe a spus despre Macron că este, de fapt naționalist, nu francez, ci al Uniunii Europene.

În același timp, în baza unui lider clar al mișcării de protest se poate vedea că întregul procesul este controlat din străinătate. Cu toate acestea, rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare!

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!