Home Nou Razie la cămătarii olteni
Nou

Razie la cămătarii olteni

DIICOT Olt, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Craiova și S.C.C.O. Olt, au efectuat miercuri, 3 aprilie 2019, un număr de 34 percheziții domiciliare, în municipiul Caracal și în comunele Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcaşele şi Tia Mare, din județul Olt, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de camătă și șantaj.

Începând cu anul 2015, un număr de 7 suspecți au constituit, pe raza municipiului Caracal, un grup infracțional organizat care a avut ca principal scop oferirea de bani cu camătă, precum și impunerea unor taxe de protecție.
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, suspecții au acordat împrumuturi cu dobânzi între 20 și 100% lunar, recuperarea sumelor de bani și a dobânzilor aferente realizându-se prin folosirea de violențe, acte de amenințare și șantaj, în scopul intimidării, dar și prin invocarea unor relații în rândul polițiștilor, pentru ca persoanele respective să nu depună plângeri.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Olt vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 120 persoane.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale și Serviciul Județean Anticorupție. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt, precum și jandarmilor din cadrul IJJ Olt și Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

Bucur Borcan

Comentarii pe Facebook

Author

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
Enable Notifications    OK No thanks