Atunci când un aparat de aer condiționat este în stare de funcționare, producerea condensului este un fenomen complet normal. Aceasta nu este o problemă cu scurgerea, ci un semn al bunei funcționări a aparatului. Evacuarea acestei condensări naturale trebuie făcută continuu. Apa produsă nu este potabilă și poate conține germeni sau bacterii care provin direct din aerul ambiental sau din aerul propriu. Totuși, acest lucru nu înseamnă că este inutilizabilă, dincontră, poate să răspundă multor nevoi sau trebuințe casnice, deoarece această apă este o apă distilată. De aceea, în acest articol, vom vedea cum se poate recupera și reutiliza apa de la aerul condiționat.
Pentru a recupera această apă, primul lucru care trebuie să-l facem este să găsim supapa care expulzează excesul de apă din aparat și să plasăm un recipient dedesubt. Odată ce recipientul este plin, putem reutiliza apa din aerul condiționat.
Cu puțină imaginație, ne va fi ușor să găsim întrebuințări pentru această apă de la aerul condiționat. În locuințele private, proprietarii o pot adăuga în fierul de călcat (ajută la evitarea problemelor cu calcarul) sau o pot folosi pentru a spăla hainele, podelele, mașina etc., deoarece este o apă distilată, pură, ce nu conține impurități. Folosirea acesteia ca apă pentru clătirea finală a hainelor ne poate ajuta să avem haine mai moi și mai fine.
Apa distilată care provine din condensarea vaporilor de apă din aerul ce trece prin aparatul de aer condiționat poate fi folosită pentru a uda plantele, însă trebuie să fim conștienți că această apă nu este suficient de bogată în nutrienți. Prin urmare, va trebui să îi adăugăm manual, atunci când dorim să utilizăm această apă pentru a uda plantele.
De asemenea, această apă din aparatul de aer condiționat este folosită frecvent pe post de lichid de parbriz, adăugând câteva picături de săpun lichid.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.