Diareea poate fi un simptom al multor boli grave. Este deosebit de periculoasă pentru copiii mici. Există mai multe remedii naturiste populare care tratează eficient diareea. Drept urmare, nu este necesar să recurgeți la folosirea medicamentelor care provoacă o listă lungă de efecte secundare. Uneori este mult mai sigur să folosiți ca tratament remediile naturale, mai ales că multe dintre acestea sunt aproape întotdeauna la îndemână oricui.
În acest articol vă prezentăm câteva remedii naturale pentru a hidrata și a opri diareea la copii, precum și câteva sfaturi utile pentru a preveni apariția acestei tulburări.
Remedii naturiste pentru diaree la copii
Rolul folosirii remediilor naturiste sunt; eliminarea deshidratării, normalizarea funcției intestinale, tratamentul simptomelor, stabilizarea microflorei și eliminarea infecțiilor. În funcție de cauzele diareei, ar trebui să utilizați unul dintre remediile de mai jos pentru a trata eficient diareea la copii.
Apă de orez și morcov
Se fierbe timp de 20 de minute, 5 căni de apă cu o ceașcă de orez și 4 morcovi. Așteptați să se răcească, și dați-i copilului dvs. să bea pe tot parcursul zilei. Acest decoct ajută la combaterea deshidratării, restabilește nivelul de sodiu în organism, potasiu, fosfor, minerale, dar și echilibrul florei intestinale.
Amidon din cartofi pentru diaree la un copil
Se diluează 1 linguriță de amidon de cartofi sau 1 lingură într-un litru de apă fiartă sau rece, apoi îi puteți da copilului să bea. (formula – 8 g amidon de cartofi / 200 ml apă).
Piper negru împotriva diareei
Se iau 10 boabe de piper negru (pentru adulți) sau 4-5 (pentru copii de peste 10 ani). Acestea se înghit fără să fie mestecate și se beau cu apă. Este, de asemenea, un mod foarte eficient de a elimina diareea la copii.
Decoct de orez pentru a trata diareea
Un remediu simplu și eficient pentru diaree la adulți și copii este decorul de orez. Se fierbe 100 g de orez în 2 căni de apă, timp de 15 minute sau până când lichidul scade la jumătate. Apoi, trebuie să îi dați copilului să bea.
Fructe de mălin împotriva diareei
Fructele de mălin sunt cunoscute pentru proprietățile lor astringente. În zilele noastre, florile și coaja acestor arbuști sunt, de asemenea folosite pentru combaterea diareei.
În cazul copiilor, se pregătește un decoct din cireșe de mălin cu afine.
Rețetă pentru diaree la copii
Se amestecă 20 de grame de afine și 30 de grame de cireșe de mălin. Se toarnă o lingură de amestec într-un pahar de apă clocotită sau se fierbe timp de 20 de minute la foc mic, apoi se strecoară. Se dă copilului câte o lingură la fiecare oră, iar copiii sub vârsta de trei ani sunt sfătuiți să reducă doza la 1 linguriță / 2 ore.
Făină albă pentru diaree la un copil
Într-o tigaie fierbinte, curată, se pune 1-2 linguri de făină albă și se amestecă constant, se prăjește până se înmoaie. La 1 lingură de făină prăjită se toarnă un pahar de apă clocotită și se amestecă bine până când capătă consistență unei creme groase. În cazul copiilor amestecul poate fi îndulcit cu zahăr sau cu miere. Se dă copilului aproximativ jumătate de ceașcă de terci.
Afine pentru ameliorarea diareei la copii
Fructele uscate de afine și decoctul acestor fructe ameliorează rapid diareea. Decoctul se dă copiilor de până la un an, copii mai mari și adulții pot bea și ei decoct, pot mânca jeleu sau fructe uscate. Afinele ajută la eliminarea diareei acute și la eliminarea durerilor cronice.
Rețetă ceai de afine pentru diaree
Se pregătește un decoct dintr-o linguriță de fructe zdrobite. Se fierbe timp de 5 minute, când se răcește, se dă copilului câteva lingurițe la fiecare oră. Adulții pot bea mai mult de 50-100 g, de câteva ori pe zi.
Decoct din coajă de rodie pentru diaree
Rodia este, de asemenea, eficientă în tratarea diareei. Coaja de rodie conține aproximativ 28% tanini, ceea ce ajută la tratarea rapidă a diareei.
Se iau 2 linguri de coajă de rodie mărunțită fin, se toarnă 1 cană de apă și se fierbe timp de 30 de minute. Apoi, cu 20 de minute înainte de mese trebuie să îi dați copilului dvs. să bea câte 2 linguri.
Ceai de nucă verde
Pentru a trata diareea puteți folosi de asemenea fructele de nuc verde, precum și frunzele. Fructele imature sunt bogate în tanini (aproximativ 25%). Din frunzele de nuci verzi se poate prepara un remediu natural pentru diaree.
Ceaiul din frunze de nuci se pregătește astfel: se ia o frunză de dimensiune medie, se spălă, se pune într-un pahar de apă fiartă, apoi se fierbe 10-15 minute și se bea ceaiul rezultat. Nu se adaugă zahar. Copii și adulții pot bea până la 3 cești de ceai pe zi.
Piure de mere pentru diaree
Mărul conține pectină, o fibră solubilă care absoarbe și elimină toxinele produse de bacterii și ajută la întărirea scaunului. Dați-i copilului, de multe ori, pe toată perioada simptomelor.
Cum puteți preveni diareea la copii?
În general, lipsa unei igiene corespunzătoare sau consumul apei sau a alimentelor contaminate este, de obicei, cauza principală a diareei. Prin urmare, iată câteva sfaturi utile pentru a vă ajuta să îl țineți departe de infecții și de indigestii pe copilul dvs.:
– Întotdeauna spălați-l foarte bine pe mâini și frecvent, în special după ce a folosit toaleta și înainte să consume alimente.
– Spălați și dezinfectați foarte bine fructele și legumele înainte de a i le da să le mănânce.
– Păstrați suprafețele de la baie cît se poate de curate pentru a previi împrăștierea germenilor.
– Curățați și dezinfectați toate ustensilele folosite în bucătărie, în special după ce acestea iau contact cu produsele neprelucrate.
– Nu îi dați să consume alimente procesate cumpărate de pe drumurile publice și în condiții de igienă nesigure.
– În timpul verii, depozitați toate alimentele în locuri răcoroase. În special, după ce mâncați băgați la frigider cât mai repede alimentele rămase.
– Nu lăsați copilul sa bea apă de la surse de alimentare nesigure, Dacă nu sunteți siguri de calitatea apei, este recomandabil să o fierbeți.
– Nu spălați vasul în care mănâncă animalul de companie din casa în aceeași chiuveta pe care o folosiți în prepararea alimentelor.
– Nu lăsați animalele de companie să mănânce în același loc în care mănâncă copilul dvs.
Cum să știți dacă copilul este deshidratat?
Pentru a ști dacă un copil este deshidratat, trebuie să observați următoarele simptome:
- Plâns fără lacrimi
- Pielea sau buzele uscate
- Urina de culoare galben închis
- Mâini și picioare reci și cu aspect pătat
- Fontanela scufundată (locul moale de pe partea de sus a capului copilului)
- Mai puține scutece ude decât de obicei
- Ochii înfundați
- Letargie și somnolență
- Respirație rapidă
Tratamentul diareei pediatrice cu remedii naturiste poate avea un efect extrem de pozitiv și poate ajuta corpul să facă față cu succes anomaliei. Însă, amintiți-vă un singur lucru, diareea poate fi provocată de anumite boli, prin urmare pentru a afla cauza dar și tratamentul adecvat, consultați un medic.