Roger Federer ajunge din nou în finala GERRY WEBER OPEN, organizată în orașul german Halle pentru a 10-a oară, după 1 oră și 28 minute l-a învins pe croatul Ivo Karlovic (ATP 27), cu 7-6 (7/3) și 7-6 (7/4) în semi-finala care a avut loc astăzi.
federer karlovic
Elvețianul, care a câștigat titlul de șapte ori va merge pentru a face față câștigătorul celei de a doua semi-finale dintre japonezul Kei Nishikori (ATP 5) și italianul Andreas Seppi (ATP 45).

Jucătorul elveţian, Roger Federer, numărul doi ATP, a avut nevoie de două tie-breakuri pentru a-şi asigura a 13 victorie din cele 14 întâlniri disputate cu Karlovic. Croatul, care are o înălţime de 2.11 m (6’11 “), a reuşit 45 ași în victoria din sferturile de finală împotriva cehului Tomas Berdych, vineri, iar împotriva lui Federer a reușit doar 21.

“Este întotdeauna dificil să joci împotriva Ivo dar cel mai important lucru a fost că am rămas calm”, a spus Federer. “Am fost foarte norocos în primul set, şi deci sunt tot mai încântat să fiu din nou în finală.”

Federer urmăreşte al 15-lea titlu pe iarbă în timp ce se încălzește pentru Wimbledon, care începe la 29 iunie.

El la învins pe Nishikori în semi-finala din Halle cu un an în urmă, în timp ce el a pierdut doar o singură dată în cele 12 întâlniri anterioare cu Seppi, deși a intrat în a treia rundă din acest an a Australian Open.

Comentarii pe Facebook