Pentru a mentine o dantura frumoasa si curata in primul rand este obligatoriu periajul de doua ori pe zi timp de patru minute, folosind o pasa pasta de dinti fluorizata va va ajuta sa mentineti smaltul dintilor si starea de sanatate orala generala.

dinti sanatosi

Iata cateva lucruri care trebuiec retinute pentru o dantura sanatoasa:

 

 Beti multa apa.

 

Consumati produse care cresc ph-ul din gura

– Recomandat ar fi sa manancati nuci, produse lactate, alaturi de anumite fructe, cum ar fi bananele si produsele alimentare, cum ar fi cartofi / castravete / morcovi / broccoli care ridica nivelul pH-ului din gura si reduc nivelul de aciditate din cavitatea bucala.

Limitati consumul dulciurilor si a bauturilor racoritoare cu mult zahar

– O data consumate aceste produse pe baza mult zahar, bacteriile adunate de placa dentara sunt schimbate in acizi care slabesc smaltul dintelui determinand aparitia cariilor.

Folositi ata dentara

– Folosirea atei dentare favorizeaza sanatatea dintilor si gingiilor.

Utilizati o periuta cu perii drepte

– Periutele cu perii moi si indoite nu garanteaza o buna curatate a dintiilor, de indata ce observati
ca exista perii indoite, inlocuiti periuta cu una noua, recomandat ar fi sa o inlocuiti la fiecare 2 luni si chiar mai repede de atat.

Daca aveti probleme este bine sa consultati doctorul stomatolog pentru evita degradarea totala a dintilor  si a complicatiilor aparute. Tineti cont de faptul ca o dantura cu probeme  va influenta o starea negativa de sanatate a corpului dvs., in viitor.

Comentarii pe Facebook