Dacă în cadrul unui război real, cuvintele cheie sunt: dușmanul, apărarea patriei, lupta, uciderea, masacrarea, cucerirea adversarului etc. În contextul războiului economic, retorica este: competitivitatea, rentabilitatea, concurența, cota de piață, profitul, performanța etc. În ambele moduri de existență, obiectivul este să provoace o luptă constantă împotriva adversarului, o adevărată luptă pentru obținerea unei victorii în războiul pentru cota de piață (real sau economic) pentru teren, zdrobirea concurentului, inamicului, zdrobirea unui număr maxim de soldați, vânzarea maximului de produse, vărsarea unei cantități considerabile de sânge, obținerea de profit etc. Pe scurt: este o sete de sânge în adevăratul război. O sete de profit în războiul economic. Capitalismul este fără îndoială un sistem vampir, care suge sângele umanității și seva pământului. Istoria ne învață că de multe ori crizele de capital dau naștere unor dictaturi oribile sau războaie monstruoase. Prin urmare, în acest articol vom vedea cum stabilirea unui salariu maxim garantat poate aduce pacea în lume!
În contextul actual, creșterea economică poate fi controlată (limitată) doar prin intermediul unui salariul maxim garantat… În caz contrar, boala mentală condusă de lăcomie prin episoade psihotice, este definită printr-un comportament centrat strict pe îmbogățirea proprie, înainte de menținerea ecosistemelor, iar acest lucru nu garantează supraviețuirea viitoarelor generații care vor urma pe planeta Pământ. Atunci când obiectivul capitalistului este acela de a face cât mai mult profit posibil, prin oferirea angajatului a celui mai mic salariu posibil, este imposibil să se garanteze un loc de muncă pentru toți oamenii într-o lume capitalistă…
CREȘTERE ECONOMICĂ = RĂZBOAIE = AUTO-DISTRUGERE
Pentru a restabili pacea pe pământ, constituțiile statelor trebui să adere la o nouă structură socială fără bani, care include stabilirea unui salariul maxim de 500.000 până la 1.000.000 dolari și o acumulare maximă de avere (proprietate personală) pentru a controla (opri) lăcomia (boala mintală) a ființei umane. Modelul de constituție propus necesită legiferarea unui salariu maxim disponibil pentru toți oamenii într-o structură meritocratică în mai multe etape, pentru a stimula vindecarea socială, pentru a stimula ființa umană să devină o persoană mai bună (auto-vindecare), asigurând în același timp siguranța publică.
Salariul maxim garantat face posibilă stabilirea valorii maxime transmise întregului (valoarea unei națiuni). Controlul banilor în circulație trebuie realizat de Băncile Centrale Naționale (municipale, provinciale, federale, internaționale). Pacea și bunăstarea pe pământ necesită sfârșitul competiției, speculațiilor, sfârșitul capitalismului, sau sfârșitul modelului actual, în care 1% din populație deține peste 60% (sau mai mult) din bogățiile planetei, exploatându-i pe ceilalți.
Un salariu maxim trebuie să fie stabilit de adunările constitutive (constituțiile) ale țărilor democratice. Acest salariu maxim ar permite crearea unor reguli, în care surplusul de banii sau de energie este împărțit restului lumii. Fără a stabili un salariu maxim garantat se formează un sistem piramidal (piramida nesfârșită de război), în care funcționează sclavia umană (capitalistă).
Exploatarea resurselor, construirea structurilor statale poate fi asigurată de respectul (necesitatea) față de energia vitală a fiecăruia individ, fără să mai existe această lăcomie de bani, unde individul egocentric folosește exploatarea (sclavia) unui cetățean (sau resurse) pentru a-și atinge obiectivele bazate pe câștig personal. Toate visele cetățeanului ar fi garantate prin respectul față de viața de pe pământ. Această nouă structură globală va avea o formă de cerc (cerc) și nu o formă de piramidă, datorită salariului maxim garantat…
Atunci fiecare cetățean ar începe să lucreze în folosul comunității sale (pentru familie), pentru omenire, și numai trei zile pe săptămână. El poate să urce pe scara socială, în funcție de evoluția sa personală, unde toți cetățenii pot ajunge la un standard de viață în care ar exista bani din abundență.
Energia vitală a omului (banul) nu trebuie niciodată exploatată în timp (prin sclavie) prin intermediul corporațiilor, ci pe baza eforturile personale ale fiecărui individ de a deveni mai bun.
Datorită faptului că toate resursele planetei sunt un cadou lăsat tuturor oamenilor, în mod normal statele (țările) ar trebui să doneze excedentul de resurse de pe piața internă omenirii (Banca Mondială). Excedentul de bunuri mobile produse de o națiune, (municipal, provincial sau federal), este exportat în mod natural în țările naționale (țările) care au nevoie. Națiunile trebuie să se ajute reciproc, în loc să inventeze un joc de competiție în care se distrug reciproc doar pentru a îmbogăți extrem de mult un cerc restrâns de persoane de pe planetă.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.