Cum este posibil acest lucru?
In urma unui studiu realizat de o echipa de cercetatori americani s-a constatat faptul ca persoanele care au suferit zeci de ani in conflictele familiale au cele mai multe sanse de a dezvolta boli de inima decat cei din casatorii bune, acestia pot dezvolta boli precum, depresie, hipertensiune arteriala, boli de inima si obezitatea.
Constatarea a fost valabila mai ales pentru sotii, deoarece femeile au tendinta de a internaliza sentimente negative mai mult decat barbatii.
relatie negativa
Studiul a fost facut pe aproximativ 1.200 de barbati casatoriti si femei cu varste cuprinse intre 57 de ani si 85 de ani, timp de cinci ani de zile, care a inclus date cu privire la calitate civila si rata de atac de cord, accident vascular cerebral si a hipertensiunii arteriale.
In urma studiului s-a constatat faptul ca persoanele care au avut dispute aprinse cu partenerul lor iar, de asemenea, au avut un trecut cu depresie, au cele mai multe sanse de a fi obezi, acesti doi factori pareau sa-si modifice modul in care corpul proceseaza alimentele bogate in grasimi, in timp ce, cei care au dus o casnicie fericita au avut o stare mai buna de sanatate de cat cei care au fost stresati.

Expertii ne recomanda se apelam la consilieri pe probleme din relatiile de cuplu pentru a evita astfel aceste boli. Studiul a fost publicat online in Jurnalul de Sanatate si Comportamentul Social din Statele Unite.

Comentarii pe Facebook