SUA doreşte sa ofere o “umbrelă anti-nucleară” împotriva unor eventuale atacuri venite din Iran, care ar putea ataca statele arabe din Golf, potrivit unui raport al mass-mediei. Secretarul de stat al SUA John Kerry va prezenta joi o propunere, în timpul vizitei pe care urmează să o aibă în Arabia Saudită, a raportat ziarul arab cu sediul la Londra “Al Hayat”.
bombe atomice din avion

Kerry se întâlnește în capitala Riyadh cu colegii săi din Consiliul de Cooperare al Golfului, pentru a-i informa despre discuțiile nucleare iraniene. Modelul furnizat de Washington este un scut de protecție la fel ca cel care o sa fie implementat în Coreea de Sud și Japonia, împotriva atacurilor din Coreea de Nord, scrie “Al Hayat”.

Statele din Golf se tem de acorduri cu Iranul

Dintre statele din Golf sunnite, există o teamă puternică față de un posibil acord nuclear cu Iranul șiit. Ei se tem de un atac și de influența puternică a Teheranului asupra regiunii. Kerry a negociat în această săptămână în Montreux cu ministrul iranian de Externe Mohammed Jawad Zarif despre programul nuclear al Teheranului.

Comentarii pe Facebook