DIICOT Bacău şi BCCO Bacău au efectuat, în ziua de 25 februarie 2015, 17 percheziţii domiciliare în municipiile Bacău, Roman şi în oraşul Buhuşi, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializată în traficul de droguri de mare risc și de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

dependent de droguri
În perioada 2013-2015, membrii grupării au procurat şi comercializat pe raza judeţelor Bacău şi Neamţ, droguri de mare risc și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, contra sumei de 80 lei/gram. Din cercetări a rezultat că membrii grupării comercializau cantităţi importante de droguri, uneori şi peste 80 de doze pe zi.
La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au fost aduse în vederea audierii un numar de 17 persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii, Direcţia Operaţiuni Speciale şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău şi a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bacău.

Bucur Borcan

Comentarii pe Facebook