La data de 28 noiembrie 2018, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, au efectuat 15 percheziţii pe aria judeţului Timiş, având ca scop destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de migranţi.

În perioada 2017-2018, pe teritoriul României, cât și pe teritoriul Turciei, Bulgariei, Serbiei şi Germaniei a acţionat un grup infracţional organizat format din cetăţeni români şi străini (Egipt, Siria şi Turcia).

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că activitatea infracțională a grupului presupus tranzitarea migranţilor pe ruta Turcia – Bulgaria – Serbia -România, adăpostirea și cazarea acestora la mai multe adrese din judeţul Timiş şi municipiul București. Pe teritoriul României, grupurile de migranți erau călăuzite spre frontiera de vest, în vederea trecerii ilegale a acestora, ascunși în mijloace de transport, cu intenţia de a ajunge pe teritoriul statelor din spaţiul Schengen, unde erau sfătuiți să solicite azil.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că gruparea infracţională a traficat peste 300 migranți, majoritatea de origine afro – asiatică.
La sediul DIICOT – Structura Centrală vor fi aduse, în vederea audierii, 24 de persoane.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. La activități au participat și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie “Vlad Ţepeş” Bucureşti.

Bucur Borcan

Comentarii pe Facebook