D.I.I.C.O.T. şi SCCO Satu Mare, cu suportul de specialitate al SRI au destructurat o grupare infracțională specializată în traficul internațional de droguri de risc, pe ruta Italia – România.
canabis
Miercuri, 20 august 2014, au fost declanșate, în mod simultan, 22 de percheziții în județul Satu Mare, județul Sălaj și în municipiul București, la domiciliile unor persoane suspectate atât de trafic internațional de droguri de risc, cât și de comercializarea de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de actele normative în vigoare. La operațiune au participat și polițiști specializați în lupta antidrog din cadrul BCCO Oradea și București, SCCO Sălaj, polițiști din cadrul IPJ Satu Mare și IPJ Bihor – Serviciul de Acțiuni Speciale și ofițeri criminaliști, precum și agenți și ofițeri din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare.
În urma perchezițiilor au fost ridicate 10 gr Cannabis, 15 gr. hașiș, 159 de plicuri cu pulbere albă, 1010 gr pulbere albă, o râşniţă, două pipe, două cântare, un pistol, un laptop, 2 HDD, 18 telefoane mobile, 20 cartele telefonice, diferite sume de bani. Totodată au fost identificate și două culturi de cannabis (una indoor și una outdoor – conținând 9 plante de cannabis).
Gruparea în cauză este formată din 17 membri, între care se află și un bărbat cu dublă cetățenie (germană și italiană), suspectat de aducerea drogurilor din Italia în România.
Procurorii DIICOT – BT Satu Mare au emis 22 de mandate de aducere care au fost puse în executare de forțele polițienești implicate, în prezent membrii grupării fiind audiați de către procurori.

Bucur Borcan

Comentari

comentari