La data de 11 decembrie 2018, DIICOT Oradea a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventive, a inculpaţilor MAXIM ADRIAN şi SĂLĂJAN BOGDAN ALIN, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.
Prin actul de sesizare s-a reţinut că la data de 19 noiembrie 2018, în jurul orelor 14.00, în urma unor discuţii telefonice purtate în prealabil de către MAXIM ADRIAN cu o persoană autorizată, acesta s-a întâlnit cu inculpatul în municipiul Oradea, ocazie cu care inculpatul i-a vândut 1 kg. substanţă vegetală (cannabis), în schimbul sumei de 4.000 euro, marfa provenind de la SĂLĂJAN BOGDAN ALIN. Cu această ocazie s-a realizat prinderea acestora în flagrant.
Ulterior, SĂLĂJAN BOGDAN ALIN a condus organele de urmărire penală în localitatea Girişu de Criş, judeţul Bihor, la o locaţie de unde a predat 2 borcane din sticlă, conţinând 480 grame cannabis, despre care inculpatul a indicat şi ulterior la o altă locaţie unde a predat mai multe plante de cannabis puse la uscat pe o sfoară, materia vegetală astfel rezultată 5.757,5 kg.
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Bihor.

Două zile mai târziu, în cadrul percheziţiei domiciliare efectuate în localitatea Curtici, la locuința unui suspect, în vârstă de 35 de ani, a fost găsită şi ridicată cantitatea de 1,3 kilograme de cannabis, cântare și alte obiecte pe care persoana în cauză le-ar fi folosit pentru comercializarea drogurilor.
La data de 13.12.2018 procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Arad au dispus reţinerea inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată iar la data de 14.12.2018, Tribunalul Arad a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Bucur Borcan

 

Facebook Comments
Recenzia dvs.: Cum vi s-a părut acest articol?