În ziua de 2 iunie 2015, procurorii DIICOT Iaşi şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iași i-au surprins în flagrant pe raza localităţii Târgu Frumos pe inculpaţii Cibotaru Ion şi Cladicov Anatolie în timp ce se deplasau cu un autoturism, spre Vama Sculeni.

Cu ocazia percheziţiei efectuate asupra autoturismului a fost găsită suma de 2000 falsificaţi, în cupiuri de 20 euro (25 bancnote), 50 euro (28 bancnote) şi 100 euro (o bancnotă). S-a constatat ca suma de bani falsă a fost achiziţionată de la inculpatul Poiană Cezar în vederea introducerii în circulaţie pe teritoriul Republicii Moldova.
Faţă de inculpaţi instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Prezenta cauză a fost instrumentată de o echipă comună de anchetă formată din autorităţi judiciare din România şi Republica Moldova. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bacău și Târgu Mureș şi ofiţeri de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Bucur Borcan

Comentarii pe Facebook