Home Stiri TRAFICANŢI DE PERSOANE ÎN JUDEŢELE OLT ŞI DOLJ
Stiri

TRAFICANŢI DE PERSOANE ÎN JUDEŢELE OLT ŞI DOLJ

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Olt şi procurorii DIICOT au destructurat o grupare infracţională, specializată în trafic de persoane şi trafic de minori.
diicot
Miercuri, 21 ianuarie 2015, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, sub coordonarea procurorilor DIICOT Olt, au efectuat 5 percheziţii domiciliare în judeţele Olt şi Dolj. Concomitent, poliţiştii au pus în executare 32 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul SCCO Olt, pentru audieri. Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din Galaţi, Iaşi, Ilfov, Bucureşti, Gorj, Buzău, al poliţiştilor din Olt şi Dolj, precum şi al jandarmilor.
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011-2015, cinci persoane, membre ale grupului infracţional organizat, ar fi recrutat, transportat, transferat, adăpostit şi exploatat sexual, prin plasarea ca prostituate în cluburi din Germania, Irlanda şi Belgia, a mai multor tinere (şi minore). Până în prezent au fost identificate 6 victime.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 200.000 de euro. În urma percheziţiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, un autoturism, documente, carduri bancare, 22.250 de lei şi 4.400 de euro.
Cinci persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori.
Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Bucur Borcan

Comentarii pe Facebook

Author

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
Enable Notifications    Ok No thanks