Home Diverse, Economie, Nou „Ultraj moral și act criminal”
DiverseEconomieNou

„Ultraj moral și act criminal”

Oficialii Organizației Națiunilor Unite au adoptat o atitudine dură față de ofensiva israeliană din Fâșia Gaza, mai ales după ce o școală folosită de ONU drept adăpost pentru refugiați a fost ținta unui atac. 

Au murit cel puțin 9 persoane și au fost rănite alte 27 în urma atacului din fața școlii în care se aflau peste 3.000 de oameni.

Armata israeliană susține că erau vizați 3 palestinieni, membrii ai Jihadului islamic care se aflau pe o motocicletă în apropierea școlii.

Secretarul General ONU, Ban Ki-moon, a declarat într-un comunicat scris că atacul a fost „încă o altă încălcare gravă a drepturilor internaționale ale omului”. El a cerut o anchetă rapidă a atacului în care a existat o explozie chiar lângă poarta principală a școlii și a numit această acțiune: „ultraj moral și act criminal”.

Statele Unite ale Americii au declarat, într-un comunicat emis, că au rămas „încremeniți”.

Deși armata israeliană a declarat că nu adăpostul ONU a fost ținta atacului, acesta a fost al șaselea adăpost lovit în timpul acțiunii. Aceste masacre au ridicat noi întrebări despre tacticile de luptă pe care Israel le folosește, în special, lângă adăposturile care ar trebui să fie un refugiu pentru persoanele care respectă ordinile date de Israel de a părăsi zonele de conflict.

Comentarii pe Facebook

Author

Paolo Constantin

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
Enable Notifications    OK No thanks