In studiile efectuate a reiesit faptul ca rromi sunt puternic discriminati de cetatenii Germaniei.
Un studiu efectuat recent reiese ca hoți de buzunare in Germania provin din Europa de Sud-Est “, cea mai mare parte din România dar si câtiva din Bulgaria sau Slovacia”.

tigani
    Christine Lüders șeful Agenției Anti-Discriminare a numit incidentul drept dovadă că devalorizările, prejudecățile și generalizările împotriva romilor se regăsesc în toate grupurile de populație ale Germaniei. “Tigani nu sunt perceputi ca cetățeni egali”, a spus Lueders.

Tigani sunt perceputi ca cea mai nepopulara minoritate în Germania

Intr-un sondaj se arata ca aproape jumătate din respondenți au indicat că rromi ar produce prin propriul comportament ostilităților în cadrul populației, 15% considera ca rromi sunt criminali, 14%, neintegrabili in societate, 10% leneși.În plus, aproape o treime dintre respondenți nu cred că Germania are nici o responsabilitate istorică față rromi.

rromi
Intr-un sondaj reprezentativ, mai mult de 2000 de participanți au fost întrebati ce s-ar putea face pentru a realizat un trai bun pentru rromi: 80% dintre respondenți au propus combate abuzul si prestațile sociale, 78% au fost pentru a combaterea criminalitati, și jumătate a declarat că intrarea rromilor in Germania ar trebui să fie limitata. Unul din cinci a propus deportarea rromilor din Germania, doar 14% au fost pentru o “cazare specială”.

Comentarii pe Facebook