Un bărbat, pe numele căruia autorităţile din Italia au emis un mandat european de arestare pentru comiterea unor infracţiuni informatice, a fost depistat de poliţiştii din Olt și Vâlcea.
Miercuri, 14 decembrie 2016, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt și Vâlcea, cu sprijinul Direcției pentru Operațiuni Speciale și al poliţiştilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Olt, au depistat, în municipiul Râmnicu Vâlcea, un bărbat, de 33 ani, din Vâlcea, urmărit de autoritățile din Italia. Pe numele bărbatului, autorităţile italiene au emis un mandat european de arestare pentru comiterea, pe teritoriul Italiei, a unor infracţiuni informatice.

În vederea probării activității infracționale, au fost efectuate 9 percheziții domiciliare, pe raza județelor Vâlcea și Olt. La percheziții, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, 1 laptop, telefoane mobile, cartele SIM, înscrisuri financiar – bancare, precum și 3500 dolari, 550 euro și 600 lei.

Bărbatul a fost prezentat Curții de Apel Pitești, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, urmând a fi demarate procedurile de extrădare. Pentru depistarea sa, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

Bucur Borcan

Comentarii pe Facebook