Home Nou VENITURI SUPLIMENTARE PENTRU MAME
Nou

VENITURI SUPLIMENTARE PENTRU MAME

Mamele vor putea obtine, pe lânga indemnizatia de crestere a copilului, venituri suplimentare de pana la 1.500 de lei anual, muncind de acasa.

 

mamici

Ministrul Muncii a anuntat ca Guvernul va modifica Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, astfel incât orice parinte care va beneficia de indemnizatie sa poata sa obtina si alte venituri, muncind de acasa.

In urma unei decizii a Curtii de Conturi, de verificare a dosarelor pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului, s-a stabilit ca in perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2014, pe langa indemnizatia de crestere a copilului,  12. 460 de mame au incasat venituri suplimentare. Guvernul pregăteşte Legea amnistiei, pentru persoane care au beneficiat de diverse forme de sprijin, pensii sau indemnizaţii pentru mame şi sunt obligate acum, din cauza unor erori administrative, să restituie bani.

Ministrul Muncii a mai anunţat că Guvernul va modifica Ordonanţa de urgenţă nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, astfel încât orice părinte care va beneficia de indemnizaţie să poată să obţină şi alte venituri, muncind de acasă. Plafonul propus pentru aceste venituri este de aproximativ 1.500 de lei pe an, respectiv trei indicatori sociali de referinţă.

Comentarii pe Facebook

Author

Marina Marilena Vasile

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
Enable Notifications    OK No thanks