Home Nou Vizita Papei Francisc în România va culmina cu obținerea autonomiei teritoriale a Ardealului de către unguri?
Nou

Vizita Papei Francisc în România va culmina cu obținerea autonomiei teritoriale a Ardealului de către unguri?

Papa Francisc va face o vizită de stat în România, ca șef al Statului Vatican pe data de 1 iunie 2019. În realitate, această deplasare de pe teritoriul românesc, Papa Francisc și consilierii săi au purtat negocieri cu reprezentanți ai Statului Român și ai Ungariei. Dar, care este adevăratul motiv pentru care vine Papa de la Roma în România de religie creștin-ortodoxă?

Răspunsul este, pentru a obține noi adepți ai religiei romano-catolice. Autonomia teritorială a Ardealului și alipirea la Ungaria, care este de religie romano-catolică va însemna pentru scaunul de Roma o creștere rapidă a numărului de adepți, cu alte cuvinte, o nouă sursă de profit. Nu întâmplător, pentru bani și orgolii s-a produs Marea Schismă a Bisericii în anul 1054În această ecuație se poate aplica proverbul latin „Divide et impera”, care în română înseamnă„divide și cucerește”„dezbină și stăpânește”.

Sfântul Scaun dorește recăpătarea influenței pierdute în Ardeal după Tratatul de la Trianon

Astfel că, dacă analizăm cu atenție datele istorice, după Tratatul de la Trianon 4 iunie 1920, Ardealul a intrat în posesia Statului Român, papa și-a pierdut din influenţa politică şi economică ce o avea în perioada ocupaţiei austro-ungare, în acest caz, catolicismul a devenit o minoritate, deoarece Bisericii Ortodoxe i se recunoaşte dreptul de Biserică dominantă şi naţională. Singura posibilitate de a recâştiga din influenţa avută în Ardeal rămâne o înţelegere pe plan diplomatic.
O dată cu suveranitatea României asupra Ardealului, toate bunurile fostului Stat Ungar trec în proprietatea Statului Român, care urmează să le administreze după legi proprii. Deoarece, în perioada ocupaţiei austro-ungare papa nu avea drept de proprietate, ci doar de uzufruct (drept de folosinţă), aceste bunuri intră în posesia Statului Român. În Ardeal, populaţia de naţionalitate română era majoritară, iar maghiarii rămân doar cei mai numeroşi dintre minorităţi. Astfel, Biserica Romano-catolică îşi vede și în zilele noastre ameninţată perspectiva dominaţiei şi a răspândirii catolicismului în România.

Sloganul Papei Francisc, pe timpul vizitei oficiale de stat în România, este: „Să mergem împreună!”. În realitate, Papa Francisc îi îndeamnă pe conducătorii Ungariei, pe foarte mulți maghiari și pe credincioșii greco-catolici din România să meargă împreună la Miercurea Ciuc și acolo să fie declarată unilateral, în prezența sa, independența Transilvaniei (Ardeal), după modelul din Catalonia?

Suveranul Pontif a fost informat că lideri ai U.D.M.R. împreună cu reprezentanți ai Ungariei au fost și au studiat în Kosovo și în Catalonia scenariile aplicate acolo pentru obținerea autonomiei teritoriale și a independenței. Este puțin probabil ca Papa Francisc să facă apel la autoritățile Statului Român, la ierarhii Bisericii Ortodoxe, Bisericii Greco-Catolice, precum și la credincioșii români ca să meargă împreună în țările unde știe Suveranul Pontif că sunt numeroși episcopi și preoți catolici.

Programul vizitei Papei Francisc în România, și mai ales la Miercurea Ciuc și la Mănăstirea franciscană de la Șumuleul Ciuc, cu o săptămână înaintea pelerinajului catolic de Rusalii, confirmă că el este dorește să facă jocul politic al Ungariei prin susținerea refacerii Ungariei mari pe baza anexării de noi teritorii, precum cel din România.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!