Home Tehnologie Care este temperatura optimă a frigiderului și congelatorului?
Tehnologie

Care este temperatura optimă a frigiderului și congelatorului?

Pentru a asigura conservarea ideală a tuturor alimentelor din frigider și congelator, există mai multe secrete. Cel esențial este cel legat de alegerea temperaturii optime a frigiderului sau a congelatorului, astfel încât să mențină alimentele în stare bună și, în același timp să consume cât mai puțină energie. Prin urmare, în acest articol vă prezentăm toate informațiile de care aveți nevoie pentru a ajusta temperatura frigiderului în funcție de anotimp!

Care este temperatura optimă a frigiderului?

Temperatura optimă a frigiderului este cuprinsă între 36 și 42 grade Fahrenheit (2,22 până la 5,55 grade Celsius), atât pentru frigiderele dotate cu congelator, cât și cele fără congelator. În anumite situații, când frigiderul este plin până la refuz puteți activa funcția Super rece/Super congelare, care în câteva ore ajunge la cea mai scăzută temperatură posibilă și apoi se întoarce automat la temperatura care a fost setată anterior. În cazul în care frigiderul dvs. nu are inclusă această funcție, puteți regla temperatura între 2°C (dacă este foarte plină) și 8°C.

Care este temperatura optimă a congelatorului?

În general, congelatoarele sau lăzile frigorifice vin pre-setate cu o temperatură standard care este cuprinsă între -15 și 15 grade Fahrenheit, iar în grade Celsius ar fi între -26.11 și +9.44.

Temperatura ideală pentru congelator se situează între -5 și -6 grade Fahrenheit (-20.55 și -14, 44 grade Celsius), iar majoritatea congelatoarelor vă permit să reglați temperatura între -16ºC și -24°C , în funcție de nevoile dvs. Aceasta temperatură asigură o eficiență maximă de răcire și un consum optim de energie.

Temperatura frigiderului în funcție de sezon

În primul rând, trebuie subliniat faptul că temperatura recomandată a frigiderului variază în funcție de perioada anului, deoarece odată cu sosirea verii, căldura se intensifică, iar acest lucru implică setarea unei temperaturi corespunzătoare. Vara, temperatura frigiderului trebuie scăzută cu un grad sau două, iar iarna poate fi necesar creșterea (+1 sau +2 grade celsius). De aceea, este bine să setați frigiderul la 3 grade.

Cu toate astea, odată cu sosirea verii, este necesar să reglați termostatul frigiderului și să vă asigurați-vă că păstrați temperatura între 0 și 5°C , pentru a menține alimentele în cea mai bună stare.

Temperaturile ideale în funcție de zona frigiderului

 • Zona centrală: acest termen se referă la rafturile poziționate în partea centrală a frigiderului, iar sertarele pentru legume, carne și pești nu fac parte din această zonă. Zona centrală a frigiderului este potrivită pentru toate alimentele care necesită temperaturi scăzute, cum ar fi ouă, produse lactate, carne, deserturi cu cremă, legume, alimente gătite sau sosuri. Temperatura ideala pentru aceasta zona este cuprinsă între 4°C și 5°C.
 • Sertarul pentru legume: legumele au nevoie de o temperatură de depozitare mai mare, care este cuprinsă între 6° C și 7° C .
 • Rafturile laterale: rafturile laterale sunt potrivite pentru a ține sticlele (apă, vin, bere sau lapte), unt și alte alimente care nu necesită temperaturi deosebit de scăzute. Aceste zone sunt de fapt cele mai puțin reci, deoarece sunt mai puțin expuse acțiunii de răcire a motorului.
 • Sertarul pentru carne și pește: carnea și peștele necesită o temperatură mai scăzută, de regulă între 0° C și 1°C. De asemenea, peștele trebuie să fie întotdeauna curat și nu se va depozita mai mult de o zi. În ceea ce privește carnea, aceasta poate dura până la trei zile, mai ales dacă este ambalată în vid.

Sfaturi pentru a menține temperatura optimă a frigiderului și a congelatorului

De îndată ce ați setat temperatura optimă, trebuie să vă asigurați că aceasta va rămâne constantă. Pentru a reuși, vă recomandăm să urmați o serie de pași simpli:

 • Evitați supraîncărcarea frigiderului
 • Verificați în mod regulat ca ușa să fie închisă
 • Dezghețați compartimentul congelatorului (în cazul frigiderelor nofrost)
 • Evitați depozitarea mâncării calde în frigider
 • Modificați temperatura în funcție de anotimp
 • Deschideți ușile numai doar atunci când este necesar
 • Nu așezați frigiderul sau lada frigorifică lângă o sursă de căldură
Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!
Enable Notifications    OK No thanks