Home Tehnologie De ce curge apă din aparatul de aer condiționat?
Tehnologie

De ce curge apă din aparatul de aer condiționat?

Aparatele de aer condiționat sunt obiecte esențiale pentru a face cu succes față anotimpurilor foarte călduroase. Datorită utilizării frecvente, este posibil să apară condens și scurgeri de apă în incinta locuinței. Această problemă indică de obicei o defecțiune a sistemului de răcire care necesită de la sine o reparație cât mai urgentă. Prin urmare, credem că este important să explicăm de ce se întâmplă acest lucru. Deci, haideți să trecem în revistă motivele tehnice care provoacă pierderea apei din aparatul dvs. de aer condiționat!


Care sunt cele mai frecvente cauze ale scurgerilor de apă din aparatul de aer condiționat?

Pentru a afla din ce cauză curge apa din aparatul de aer condiționat, trebuie să verificați cu atenție proveniența problemei. În acest sens, instalarea incorectă a aparatului poate supraîncărca cu mizerie tăvița de colectare a condensului.

Atunci când apa curge în interiorul casei, prin țevi, aceasta poate dezvălui o funcționare defectuoasă a tăviței de colectare a condensului. În cazul în care tăvița este înfundată sau îndoită, nu se realizează procesul de drenare al apei. Aceasta este una dintre cele mai frecvente cauze referitoare la pierderea de apă din aparatul de aer condiționat. Prin urmare, trebuie să verificați cu atenție tăvița și să curățați eventualele reziduuri care pot afecta funcționarea acesteia.

În mod similar, problema cu aerul condiționat este cauzată de furtunul de eliminare a condensului, care este înfundat sau este poziționat incorect. Astfel, lichidul nu mai poate fi eliminat și se poate scurge din unitatea internă (split) direct în interiorul locuinței.

O altă cauză care duce la pierderea de apă din aparatul de aer condiționat se datorează pierderii freonului din instalație. Atunci când aparatul de aer condiționat a pierdut freon, vaporizatorul unității interioare începe să producă zăpadă sau gheață. Astfel, stratul produs de zăpadă și gheață pe vaporizator va depăși suprafața de colectare a apei, care la rândul său se va scurge pe carcasa unității aparatului.

În unele situații apa din aerul condiționat se poate scurge în afara casei. Această problemă se poate datora încălzirii țevilor din PVC sau a pompei, în special în zilele deosebit de călduroase. De asemenea, unitatea internă poate pompa mai multă apă decât de obicei, care se datorează la rândul său temperaturilor foarte ridicate. Drept urmare, nu trebuie să vă faceți griji în acest sens.

Praful și murdăria acumulată în filtrele de aer condiționat pot provoca scurgeri de apă din aparatul de aer condiționat. De aceea, este recomandat să curățați această zonă cu balsam, săpun și apă pentru a evita înfundarea acestora.

Comentarii pe Facebook
4/5 - (3 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!