Uneori, din neatenție față de organizarea sau gestionarea corespunzătoare a documentelor, pierdeți sau vă este furată polița de asigurare a locuinței, RCA, CASCO, sau asigurarea medicală privată. Și, există momente când aveți nevoie efectiv să aflați din aceste documente valabilitatea, forma şi conţinutul lor. În aceste condiții, va trebui să găsiți alte modalități prin care puteți cunoaște aceste detalii. În continuare, vă vom explica cum puteți verifica asigurările pe care le aveți pe numele dvs., precum și detaliile legate de conținutul lor.
Prima și cea mai evidentă opțiune care v-ar permite să obțineți informații despre asigurarea dvs., este să accesați site-urile specializate sau să descărcați polița din aplicații.
Spre exemplu, în baza de date a Autorității de Supraveghere Financiară (de la acest link: https://www.aida.info.ro/ro/polite-rca) puteți verifica existența unei poliţe RCA la o anumită dată pentru un vehicul.
Un alt exemplu, pentru a verifica asigurarea obligatorie a locuinței, accesați aplicația societății Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) de la următorul link: https://www.paidromania.ro/verifica-online-pad.
De asemenea, pentru a verifica pe Internet dacă sunteți asigurat la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, trebuie să introduceți codul numeric personal sau a codul de identificare din sistemul de asigurări sociale de sănătate al dvs. care necesitați servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale în câmpul “CNP”/”CIS” din aplicaţia instalată pe site-ul CNAS la adresa http:www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html. Și, exemplele în acest sens pot continua.
O opțiune similară în acest sens, este să accesați site-urile de asigurări și să introduceți datele de pe actul de identitate, apoi vă vor spune dacă aveți sau nu o asigurare contractată la ei.
O modalitate bună de a afla câte asigurări aveți este să accesați contul dvs. bancar din aplicație și să vedeți ce chitanțe de asigurări aveți. O altă opțiune similară este să mergeți la bancă și să cereți aceste informații. În acest fel veți putea cunoaște entitatea care deține chitanța, care a fost emisă în urma unui contact.
O altă opțiune mai greoaie, dar la fel de valabilă este să sunați la fiecare dintre companiile de asigurări și să întrebați dacă aveți o poliță de asigurare înregistrată în companie. Pentru aceasta, vă vor cere numărul de identificare pentru a verifica.
Și în final, nu vă rămâne decât să căutați din nou cu atenție chitanța sau polița, în casă, în mașină, motocicletă sau în site-urile specifice menționate mai sus.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.