Nu toată lumea are viclenia și abilitatea de a-și lua o zi liberă, pentru a rămâne în pat fără a fi demascați. A lipsi de la muncă în baza unei scuze palpabile, a devenit o artă pentru anumiți angajați ingenioși. În acest articol, vă oferim unele din cele mai bune scuze pentru a vă lua o zi liberă de la muncă.
Cuprins
Sfaturi pentru a vă lua o zi liberă la muncă
Indiferent de motivul care vă împiedică să mergeți la muncă – un motiv real sau unul fictiv – va trebui să vă justificați absența în fața angajatorul. În caz contrar, riscați concedierea pentru simpla abatere. Da, dar cum vă puteți justifica? Pur și simplu, urmați aceste sfaturi:
- Aveți grijă când mințiți să nu lipsiți în mod constant de la muncă, deoarece nimeni nu vă va mai crede scuzele ulterioare.
- Nu oferiți prea multe explicații, deoarece ar putea părea că doriți să vă scuzați de o eventuală minciună.
- Nu absentați într-o zi de luni sau vineri, denotă foarte mult că doriți să vă prelungiți weekendul.
- Nu începeți prin a spune „nu o să credeți, dar …” pentru că riscați să nu vă creadă nimeni.
- Nu vă lăudați niciodată cu minciuna dumneavoastră: nu postați nimic pe rețelele de socializare și nu discutați cu colegii dvs. pe chat sau prin SMS.
- Amintiți-vă că nicio companie din lume nu dorește să aibă un angajat care este absent constant sub orice pretext, cineva bolnav sau problematic, așa că apelați la aceste scuze doar în cazuri extreme.
Cele mai bune scuze pentru a lipsi de la muncă
Revenind la subiect, putem spune că printre cele mai bune scuze există o temă comună, printre care.
1. Probleme de sănătate
Fie că este vorba despre sănătatea dvs., a copiilor dvs., a partenerilor dvs., a animalelor de companie… problemele și bolile de sănătate sunt una dintre cele mai comune (și de succes) invenții atunci când vine vorba de a evita responsabilitățile.
Pe podiumul bolilor de păstrat pentru dvs.: covid, gripă, gastroenterita și varicela. Alte probleme de sănătate pot necesita concediu medical, cum ar fi migrena, toxiinfecțiile alimentare sau durerile de spate.
Vă rugăm să rețineți că absenteismul de la servici pe motiv de boală va fi valabil numai atunci când prezentați în termen de 2 zile angajatorului dvs. o adeverință medicală eliberată de la medicul dvs. de familie.
2. Probleme de transport, o scuză esențială
Indiferent dacă este comun sau individual, transportul la birou este adesea imprevizibil. Atenție, totuși: în era telemuncii, este greu să vă justificați absența/întârzierea sub pretext că mașina dvs. nu pornește.
Scuza defecțiunii (mașinii)
Una dintre cele mai bune scuze pentru a nu merge la serviciu, sau cel puțin pentru a ajunge cu câteva ore întârziere.
Nu trebuie să oferiți nici o justificare: sunt puține șanse să vi se ceară un certificat de la mecanicul dumneavoastră. Ce spune legea: întârzierile neprevăzute (blocuri în trafic, avarii auto), cu condiția să fie excepționale, sunt considerate de jurisprudență a fi admisibile, tocmai pentru că sunt imprevizibile.
Gata cu autobuzele sau metroul: e grevă!
Mai bine decât o scuză, o oportunitate: puteți profita de o grevă surpriză a transporturilor pentru a nu merge la serviciu! În continuare va fi greu să pierdeți mai mult de jumătate de zi (cu excepția cazului în care locuiți cu adevărat departe).
3. Daune la domiciliu
Urgențele la domiciliu sunt imprevizibile, cerând acțiunile dvs. imediate pentru a preveni ceva mai grav, fiind o justificare pentru absența de la serviciu. Aceasta ar putea fi legate de o conductă spartă, de o scurgere de gaz, de un aparat spart, de un furt din locuință, de o baie inundată etc. De fapt, trebuie să fiți suficient de credibil pentru a vă lua o zi liberă de la muncă.
4. O urgență în familie
A spune că bunica dvs. sau un alt membru al familiei a murit este una dintre cele mai comune scuze pentru lipsa de la serviciu; dar, un deces în familie va manifesta cu siguranță compasiunea colegilor dvs.
Varianta cea mai puțin drastică este să menționați o urgență familială, fără a fi nevoie să intrați în pretexte profunde, pentru că este un aspect personal care nu trebuie dezvăluit; De exemplu, îngrijirea unui membru bolnav al familiei este credibilă. Doar nu exagerați, aveți în minte karma și întorsăturile sale.
5. Probleme cu conexiunea la internet
„Am pierdut conexiunea la internet, cred că nu mă voi putea conecta azi”. Pentru munca de acasă, conexiunea la internet este principalul mijloc de muncă, prin urmare, argumentarea lipsei serviciului este scuza obișnuită pentru a vă justifica absența de la serviciu.
6. Vremea rea: sau condiții meteorologice extreme
Schimbările climatice pot avea consecințe asupra ritmului dvs. profesional. Furtunile repetate, ninsorile abundente sau chiar nivelurile ridicate ale apei din cauza ploilor abundente pot provoca pagube rețelei de transport sau locuinței dumneavoastră, împiedicându-vă să mergeți la muncă. În acest caz, absența dumneavoastră nu poate fi sancționată de către angajator, deoarece rezulta dintr-un caz de forță majoră (irezistibilă, imprevizibilă și externă).
7. Probleme personale sau stres emoțional
„Mă simt deprimat, mă confrunt cu o situație dificilă și nu cred că îmi pot îndeplinii task-urile ce îmi revin”, această scuză a luat amploare și are ecou în nenumărate companii, deoarece suntem oameni înainte de toate și cu toții putem ajunge să experimentăm epuizare, stres, anxietate, depresie sau o altă afecțiune emoțională. Ținând cont de acest lucru, pentru a face față problemelor personale sau pentru a avea grijă de bunăstarea dvs. emoțională, este normal să cereți o zi liberă.
Dacă ați folosit anterior toate aceste scuze și nu doriți să fiți repetitiv, puteți enumera în scopurile dvs. pe cele 20 de mai jos:
- Am făcut o programare pentru o colonoscopie.
- Papagalul / câinele / pisica sau animalul meu de companie s-a simțit rău toată noaptea și sunt îngrijorat. Cu siguranță trebuie să-l duc la veterinar.
- Sunt citat ca martor într-un proces și trebuie să ajung la tribunal.
- Am fost agresat pe stradă și sunt la poliție ca să depun plângere.
- Mi-am pierdut portofelul / cheile.
- Mi-am pierdut trenul/zborul/autobuzul.
- Am avut o problemă cu instalațiile/electricitatea din casa mea.
- Sunt pe ciclu.
- Partenerul meu a avut un accident.
- O rudă de-a mea este în vizită.
- Am avut un incendiu în apartamentul meu.
- Trebuie să merg la o nuntă.
- Trebuie să aștept instalatorul/electricianul/tipul de livrare.
- Trebuie să merg să-mi livrez documentele fiscale.
- Trebuie să fac documente trimestriale ca freelancer.
- Trebuie să cumpăr cadouri pentru ziua de naștere/Crăciun.
- Am rămas închisă acasă.
- M-au atacat pe stradă.
- Mi-am pierdut portofelul/cheile.
- Am o boală contagioasă.