Home Diverse Cele mai bune scuze pentru a lipsi de la muncă
Diverse

Cele mai bune scuze pentru a lipsi de la muncă

Nu toată lumea are viclenia și abilitatea de a-și lua o zi pentru a rămâne în pat fără a fi prinși. A lipsi de la munca cu o scuză a devenit o artă pentru unii angajați ingenioși. În acest articol, vă oferim câteva dintre cele mai bune scuze pentru o zi liberă de la muncă.

Înainte de a menționa unele dintre cele mai bune scuze pentru a lipsi de la muncă, este bine să țineți cont de câteva sfaturi foarte importante și clare, printre care:

 • Aveți grijă când mințiți și nu lipsiți în mod constant de la muncă, deoarece în cele din urmă, nimeni nu vă va crede scuzele.
 • Nu explicați prea multe, multe explicații ar putea părea că doriți să vă scuzați pentru că este o minciună.
  Nu absentați într-o zi de luni sau vineri, arată foarte mult că doriți să prelungiți weekendul.
 • Nu începeți prin a spune „nu o să credeți, ci …” pentru că riscați să nu vă creadă.
 • Nu vă lăudați niciodată cu minciuna dumneavoastră: nu postați nimic pe rețelele de socializare și nu discutați cu colegii dvs. pe chat sau prin SMS.
 • Amintiți-vă că nicio firmă nu dorește să aibă în cadrul personalului său un angajat care este absent constant sub orice pretext, cineva bolnav sau problematic, așa că apelați la aceste scuze doar în cazuri extreme.

Acum, să revenim la subiect, una dintre cele mai bune scuze pentru a lipsi de la muncă, este să spuneți că aveți o problemă de sănătate. Puteți menționa, de exemplu, că v-ați trezit cu febră mare și rămâneți în pat, iar mâine sigur veți fi mai bine, sau că ați mâncat o shaorma, ați petrecut noaptea vărsând și v-ați trezit cu diaree.

Fără îndoială, cea mai bună scuză dintre toate este să spuneți că credeți că aveți simptome de Covid-19. Puteți sta 2 săptămâni acasă în carantină și lucrând de acasă.

O altă scuză pe care o puteți inventa pentru a sta acasă o zi, este să spuneți că aveți migrene. Dacă sunteți femeie, atunci disconforturile cauzate de menstruație pot fi mari aliați și una dintre cele mai bune scuze pentru lipsi de la serviciu.

O scuză bună este, de asemenea, una care indică unele daune la domiciliu: A existat un scurtcircuit care a provocat un incendiu mare. Butelia de gaz a explodat. A izbucnit o țeavă și v-a inundat baia și podeaua din lemn a sufrageriei pe cale să putrezească cu atâta apă peste tot.

Au încercat să vă jefuiască casa și v-au spart încuietoarea, iar acum trebuie să așteptați să vină să o repare ca să puteți ieși din locuință.

De asemenea, puteți da vina pe altcineva. De exemplu, puteți menționa că unchiul / mama / bunicul / ruda dvs. apropiată a murit. În funcție de sector, gradul de rudenie și locul de reședință al decedatului, poate dura mai multe sau mai puține zile pentru a participa la înmormântare.

O altă scuză credibilă de a lipsi de la muncă este aceea că fiul dvs. este bolnav. Sau poate că soția dvs. a avut un accident.

Dacă ați folosit anterior toate aceste scuze și nu doriți să fiți repetitiv, le puteți enumera în scopurile dvs. pe cele de mai jos:

 • “Am făcut o programare pentru o colonoscopie”.
 • “Papagalul / câinele / pisica sau animalul meu de companie s-a simțit rău toată noaptea și sunt îngrijorat. Cu siguranță trebuie să-l duc la veterinar”.
 • Sunt citat ca martor într-un proces și trebuie să ajung la tribunal”.
 • “Am fost agresat pe stradă și sunt la poliție ca să depun plângere”.
 • “Mi-am pierdut portofelul / cheile”.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!