Home Nou Prețuri instalații electrice: costuri manoperă pe metri pătrați și locuri de lampă
Nou

Prețuri instalații electrice: costuri manoperă pe metri pătrați și locuri de lampă

Prețul unei instalații electrice noi variază în funcție de dimensiunea clădirii. În acest articol vom încerca să înțelegem mai bine care sunt tarifele practicate de electricieni, analizând prețurile pieței și costurile minime, astfel încât să putem economisi atunci când dorim să instalăm sau să renovăm o instalație electrică, fără a sacrifica calitatea.

Cum se calculează costul?

Costul instalației electrice de uz casnic poate fi calculat pe baza a două metode de calcul diferite. Unii îl calculează prin numărarea “locurilor de lampă”, în timp ce alții în baza metrilor pătrați de locuință.

Ce se înțelege printr-un loc de lampă? Simplificând, locul de lampă este fiecare punct al casei în care este furnizată energie electrică: o priză electrică, un întrerupător, o priză pentru lampă, o priză TV.

Indiferent dacă este vorba de locurile de lampa/prize sau de metri pătrați, nu este relevant, situația va fi aceeași. De fapt, costul locului de lampă/priză este de aproximativ 10,54 de euro (51 de lei, este un preț mediu care include întreaga instalare), în timp ce prețul pe metrul pătrat este de aproximativ 9,7 euro. Fiecare instalator electric are metoda sa preferată de calcul.

Prețul unei instalații electrice: tabelul costurilor

Mai jos găsiți o listă foarte simplă de prețuri pentru a afla cât costă o instalație electrică de uz casnic, astfel încât să puteți face calcule precise și apoi să decideți ce oferte de prețuri să alegeți atunci când doriți să reparați, îmbunătățiți sau să instalați o nouă instalație electrică.

Un aspect important; proiectantul rețelei nu trebuie să proiecteze instalația electrică dacă depășește puterea de 6KW, deoarece locuința conectată la 230V e limitată de companiile de electricitate la aprox 6 KW. Dacă se depășește, sare siguranța. Aceste informații sunt foarte importante de știut, deoarece în acest fel veți economisi alți bani pe care îi puteți investi în casa dvs.

Prețurile pentru instalațiile electrice standard sunt, după cum urmează:

 • Casă de 40 mp: cost mediu 388 de euro
 • Casă de 50 mp: cost mediu 485 de euro
 • Casa de 60 de mp: cost mediu 582 de euro
 • Casă de 70 mp: cost mediu 679 de euro
 • Casa de 80 mp: cost mediu 776 de euro
 • Casă de 90 mp: cost mediu 873 de euro
 • Casă de 100 mp: cost mediu 970 de euro
 • Casa de 120 mp: cost mediu 1167 de euro
 • Casă de 150 mp: cost mediu 1450 de euro
 • Casă de 170 mp: cost mediu 1649 de euro
 • Casa de 200 mp: cost mediu 1940 de euro
 • Casă de 225 mp: cost mediu 2182 de euro
 • Casă de 250 mp: cost mediu 2425 de euro

Ca să vă faceți o ideea generală asupra prețurilor, de exemplu, un apartament cu doua camere are o suprafață medie utilă de 50 de metri pătrați, și rezultă astfel că manopera în cazul unei noi instalații electrice va fi de aproximativ 485 de euro (2,347.59 de lei).

Atenție la dosarul instalației

Când solicitați o estimare pentru costul instalației electrice, trebuie să rețineți că instalatorul ar trebui să vă întocmească dosarul instalației de utilizare a energiei electrice, cu detaliile de execuție. Deoarece, în conformitate cu legea în vigoare, pentru punerea sub tensiune a unui loc de consum este necesar acest dosar de interior, ce poate fi întocmit și semnat de către firme atestate ANRE. Apoi, cu acest dosar veți merge la electrica să întocmiți branșamentul și contractul de furnizare al energiei electrice.

4.5/5 - (6 votes)
Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!