Toată lumea are dreptul să ofere soluții sau să facă reclamații și de ce nu, chiar să laude activitatea primarului atunci când acesta este deosebit de activ și proactiv. Un mod bun de a comunica un cetățean cu acesta, este cu siguranță poșta sau prin e-mail-ul. Cum se scrie o scrisoare formală de solicitare către un primar? Cum să redactați scrisoarea, cum să o dezvoltați și cum să o încheiați? Iată câteva sfaturi pentru a trimite o scrisoare către primar!
Cuprins
Pentru ce probleme este posibil să îi scrieți primarului?
Prima întrebare care trebuie pusă în aceste cazuri, este dacă primarul este într-adevăr persoana din instituție responsabilă cu rezolvarea problemei pentru care cereți ajutor. Preocupările sale sunt într-adevăr numeroase și se ocupă în special de sănătatea publică, siguranța, reglementarea traficului, protecția mediului, funcțiile poliției judiciare și deciziile privind impozitarea locală. Dacă nemulțumirile dvs. se referă la unul din aceste aspecte, atunci cel mai bine este să-i adresați o scrisoare formală.
Cum să scrii o scrisoare unui primar?
În primul rând, este necesar să găsiți adresa sediului municipal, care poate fi găsită pe site-ul municipalității; apoi, în colțul din stânga sus al plicului, trebuie să indicați numele și prenumele, adresa, codul poștal și numele orașul/satul; scrieți, în centrul plicului, numele și prenumele primarului, „orașul/localitatea…”, adresa primăriei, codul poștal, orașul/localitatea.
În continuare, trebuie să alegeți dacă să utilizați un editor de text pe computer sau să scrieți de mână, începând cu o formulă de genul „Domnule primar” sau „Dragă domnule primar”, în funcție dacă este femeie sau bărbat, urmată de numele funcționarului public; Prin urmare, problema trebuie explicată succint și precis, explicând în ce sens o anumită persoană este implicată în situație (cetățeni, membri ai comunității, angajați).
Atunci când începeți să scrieți, trebuie să vă amintiți să nu scrieți niciodată nimic jignitor, altfel riscați probleme juridice grave. Legea prevede posibilitatea de a trimite o scrisoare primarului: o scrisoare de acest fel trebuie să fie caracterizată de tonul potrivit, capabil să trezească empatie și să implice cititorul prin evidențierea unei probleme reale pentru comunitate.
În pasul următor, trebuie să vă exprimați sentimentul de neliniște pe care îl creează o anumită situație; ulterior, trebuie să prezentați aspectele care au rezultat din analiza situației; prin urmare, trebuie să arătați motivația pentru schimbarea orientării, legate de exemple practice ale altor municipalități, în special modul în care o decizie diferită a influențat soluționarea problemei în altă parte; În cele din urmă, trebuie să solicitați intervenția în calitate sa de primar pentru a găsi o rezolvare.
La sfârșitul scrisorii, trebuie să-i mulțumiți pentru atenție și pentru timpul acordat analizării scrisorii. Concluzia poate fi formală, ca și restul scrisorii, și prevede adresarea clasică „Toate cele bune…” sau „Cu respect…,“ și semnătura, în partea de jos a documentului.
Model de scrisoare adresată primarului
Stimate domnule primar, _______________________________
Doresc să vă aduc la cunoștință următoarea situație:
(descrieți în detaliu motivul scrisorii dvs.) _____________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________
Conform celor menționate, vă rog să luați toate măsurile necesare ce țin de dvs. sau de administrația pe care o conduceți.
Vă mulțumesc anticipat!
Pentru orice răspuns, mă puteți contacta la:
Tel: __________________________
E-mail: ________________________
Numele și prenumele
Semnătura
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.