Home Nou Cum să congelezi sosurile?
Nou

Cum să congelezi sosurile?

De multe ori, ezităm când vrem să congelăm produsele lactate, cremele și sosurile. Acestea sunt feluri de mâncare pe care le gătim de obicei din abundență și dorim le păstrăm pentru altă dată, pentru a nu mai fi nevoiți să le pregătim din nou. Prin urmare, congelarea este o modalitate excelentă de conservare a sosurilor și trebuie să știm cum ne putem bucura de acestea din plin.

De aceea, în acest articol vom vedea câteva sfaturi de care trebuie să ținem cont atunci când avem în vedere să congelăm aceste alimente.

Cum se congelează sosurile?

De fiecare dată când avem nevoie de un sos, va trebui să deschidem ușa congelatorului și să îl combinăm cu mâncarea dorită. Putem congela tot felul de sosuri: sos de usturoi, sos de roșii, sos bolognez etc. Trebuie să ținem cont doar de anumite reguli atunci când introducem sosurile în congelator.

Sfaturi și reguli pentru congelarea sosurilor

Pentru a congela sosul îl putem pune în tăvi pentru cuburi de gheață în pungi pentru vidat sau în orice alte recipiente de plastic.

Ei bine, dacă alegem să păstrăm sosurile la congelator, în tăvi pentru gheață, vom avea mereu sosuri în forme de o singură porție, care ne vor ușura munca.

Atunci când pregătim sos Tzatziki, știm că petrecem o perioadă bună de timp în bucătărie. De aceea, putem profita de acel timp făcând de trei sau patru ori mai mult decât avem nevoie. După, trebuie să turnăm cantitatea rămasă în fiecare cub al tăvii pentru gheață, să o acoperim cu o folie transparentă și să o congelăm.

De îndată ce a înghețat, scoatem sosul sau sosul din cubulețele de gheață, îl punem într-o pungă și închidem foarte bine, apoi o introducem la congelator.

Tăvile pentru cuburi de gheață sunt foarte practice, deoarece ne permit să le scoatem din congelator și să le punem deasupra unui vas clocotit pentru a încălzi sosul.

De asemenea, pungile de plastic pentru vidat sau recipientele pentru smântână, gem, dulceață etc sunt ideale pentru depozitarea porțiilor individuale de sos. Iar, dacă plasăm sosul în interiorul unor pungi sau în anumite recipiente din plastic, trebuie să ne amintim că lichidele își măresc volumul la îngheț, deci trebuie să lăsăm aproximativ 2 cm între sos și sigiliu sau capac.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!