Home Nou Cum să îndepărtezi stratul antireflex din lentile?
Nou

Cum să îndepărtezi stratul antireflex din lentile?

Odată cu trecerea timpului, lentilele cu protecție multistrat antireflex (AR) trec printr-un proces de degradare care le afectează proprietățile, suprafața acestora devine opacă și adesea purtătorul încercă să o curețe, gândindu-se că este murdărie sau zgârietură; soluția pentru a le da lentilelor claritatea de odinioară constă în folosirea unui produs pentru îndepărtarea stratului antireflex. Dar, care este acest produs și cum se folosește pentru a putea elimina cu succes stratul antireflex din lentilele ochelarilor? Deci, haideți să vedem!

Îndepărtarea stratului antireflex din lentilele-ochelarilor este posibilă și este, de asemenea, foarte simplă, datorită unui kit de curățare pe care companiile care produc lentile oftalmologice îl comercializează de obicei, iar eliminarea multistratului este o procedură pe care toată lumea o poate efectua.

Cu toate acestea, tratamentul pentru îndepărtarea stratului poate fi folosit numai doar pe lentile organice (lentile din plastic sau CR-39), iar pentru a elimina stratul antireflex din lentilele de sticlă, este necesar să le cufundați într-o soluție pe bază de hidroxid de potasiu, și este un lucru periculos pentru sănătatea persoanelor care o folosesc, mai ales dacă este prima dată când o faceți și nu cunoașteți bine efectele acestuia.

Din acest motiv, este indicat să purtați mănuși de protecție, deoarece chiar și o cantitate mică din acest produs poate fi coroziv, de aceea este mai bine să folosiți un strat de protecție de fiecare dată când îl manipulați. De asemenea, vă recomandăm să folosiți ochelari de protecție, similari cu cei care utilizează substanțe chimice în laborator. Un alt lucru pe care trebuie să îl faceți înainte de a elimina stratul antireflex de pe lentile, este să spălați și să curățați ochelarii: cu cât sunt mai puțini agenți externi și murdărie pe ochelari, cu atât rezultatul va fi mai bun.

Procedura este foarte simplă, nu este nevoie să încălziți nimic, deoarece întregul proces se desfășoară la rece. Primul lucru pe care trebuie să îl faceți pentru a îndepărta stratul antireflex din lentile, este să luați un recipient pentru hidroxid de potasiu. Luați niște tampoane de vată sau de bumbac și cufundați-le în hidroxid de potasiu. Puneți tampoanele de bumbac pe ambele părți ale lentilelor, până când sunt complet acoperite de acest produs. Este foarte important să nu frecați. Lăsați hidroxidul de potasiu să acționeze timp de cel puțin 5 minute. Nu îl lăsați mai mult, fiindcă ar putea strica stratul rezistent la zgârieturi.

După trecerea timpului necesar, produsul de curățat și bumbacul trebuiesc îndepărtate. Purtând încă mănuși, spălați lentilele ochelarilor cu apă caldă până când vedeți că nu au mai rămas urme de hidroxid de potasiu.

Pentru a curăța învelișul anti-reflectorizant din lentile, înmuiați o hârtie moale din celuloză pură în alcool izopropilic și frecați-le ușor. Uscați-le cu un prosop dintr-un material care nu este abraziv sau folosiți o cârpă din microfibră pentru a îndepărta toatele petele rămase pe ochelari.

Dacă după prima încercare observați că au mai rămas urme de strat atireflexie, repetați din nou procedura pentru a elimina orice urmă de strat.

 

.

Comentarii pe Facebook
4.5/5 - (4 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!